Volg ons op social media:
Naar webshop >

Climax nadert: Kom jij Juliana Vrouwen 1 maandag aanmoedigen in strijd tegen de enige titelconcurrent?

18 Mei 2024

Juliana Vrouwen 1 speelt maandag 20 mei 2024 om 10.00 uur op het hoofdveld van het Juliana Sportpark-Verweijen ICT dé wedstrijd van het jaar tegen koploper Nooit Gedacht Vrouwen 2 uit Geffen. Afgelopen donderdag wonnen beide teams ieder hun wedstrijd, waardoor het verschil tussen beide ploegen 4 punten bedraagt. Voor Juliana is het maandag de een na laatste competitiewedstrijd, terwijl het voor Nooit Gedacht de laatste is. Het enige scenario voor Juliana Vrouwen 1 om de titeldroom maandag levend te houden is winnen. Deze mogelijkheid is waar we het hele seizoen kei hard voor gewerkt hebben, om in het competitieslot het ongenaakbaar geachte Nooit Gedacht het vuur toch nog aan de schenen te kunnen leggen. Bij een ander resultaat dan winst voor Juliana gaat de titel naar Nooit Gedacht en rest voor Juliana plek 2. Om te winnen kunnen we zoveel mogelijk aanmoedigingen vanaf de zijlijn heel goed gebruiken!

Publieke steun was er donderdagavond ook in Boekel, waar de Boekelse vrouwen en zelfs de scheidsrechter van onder de indruk waren. Het talrijk meegekomen Millse publiek was zich bewust van de moeilijkheidsgraad van de wedstrijd tegen de nummer vier van de competitie.

In een pittige wedstrijd bracht Sem Hermens Juliana na een kwartier voor het eerst op voorsprong. Niet lang daarna bracht Juliana zichzelf in de problemen door een slordigheid in de opbouw en Boekel Sport toonde met een afstandsschot geen genade: 1-1. Doelvrouw Anne Derks herstelde zichzelf door met een knappe redding en hulp van de paal een achterstand te voorkomen.

In de 30e minuut zorgde Renske van Tienen voor de mooiste treffer van de avond: ze speelde zichzelf op snelheid vrij en vanaf 25 meter liet zij met een heerlijk schot de Boekelse doelvrouw kansloos.

Na de rust was het Boekel dat met lengte en fysieke kracht tijdens spelhervattingen steeds gevaarlijker werd voor het Millse doel. De 2-2 uit een dubieus gegeven hoekschop was dan ook onvermijdelijk.

Na enkele (gedwongen) wisselingen kreeg Juliana toch weer de overhand en daar waar zowel Sem Hermens als Iza van Dommelen ieder een grote kans mistte, was het Cindy Strijbosch die Juliana twintig minuten voor tijd subtiel naar de overwinning tikte.

Na het laatste fluitsignaal maakte opluchting snel plaats voor vreugde en had het hele team al ontzettend veel zin in de do-or-die-wedstrijd aanstaande maandag. Hopelijk jullie als toeschouwers ook! Bij zijn is meemaken, tot dan!