Volg ons op social media:
Naar webshop >

Competitieverslag Dames 1 & 2 eerste seizoenshelft

06 Maart 2023

De start van het seizoen 2022-2023 stond in het teken van nieuwe aanwas. Het laatste bij Juliana spelende meisjesteam maakte de overstap naar Juliana Vrouwen. De groep werd aangevuld met jonge, energieke talenten. Even zoeken in zo’n grote groep met veel leeftijdscategorieën, maar de onderlinge sfeer was al snel goed en er werd gevoetbald! Ook een aantal oud-Julianaleden wisten hun weg naar het vrouwenvoetbal bij Juliana terug te vinden, de groep werd verder uitgebreid. Helaas zijn ook dit seizoen een aantal dames in de lappenmand beland, maar zij zijn goed op weg met hun herstel. Hopelijk begeven zij zich snel weer binnen de lijnen. Een aantal andere dames spelen om een andere reden niet: Inge, Yeshi en Moon deelden babynieuws!

Er werd flink getraind. Wat goed in elkaar gezet en bedacht leek te zijn door onze fanatieke trainers, bleek vaker in de praktijk toch té lastig voor de vrouwen. Mannen, onthoud dit motto: Less is more! De eerste wedstrijd was nog onwennig, toch wist dames 1 zich snel te herpakken en de koppositie te bemachtigen. Dames 2 wist er voor te zorgen dat het geen enkele thuiswedstrijd verloor door goed teamwork! Een lekker begin van de winterstopperiode, waarin niemand heeft stil gezeten: verscheidene activiteiten stonden op het programma om de winter door te komen.

De laatste donderdag van de 1e seizoenshelft stond in het teken van de Juliana Mill Voetbalquiz. Zowel goed vertegenwoordigd als vrijwilligers als ook in het deelnemersveld, waren de vrouwen van Juliana weer van de partij.

Op zondag 8 januari sprongen de dames salto’s in Jumpsquare in Eindhoven, een pittige activiteit die voor sommigen nog zwaarder viel dan een wedstrijdje op zondag. Aansluitend sloten zij de middag af in de kantine op de nieuwjaarsreceptie, welke druk was bezocht deze keer. Naast alle vaste vrijwilligers werd ook onze Foemmie in het zonnetje gezet als jubilaris. Tevens tekende Erwin van Abel zijn contract als trainer bij Juliana Vrouwen 1 voor aankomend seizoen.

De donderdagen in januari wist onze eigen Cindy Strijbosch een bootcamp te organiseren, waar de buik- en armspieren duidelijk wat meer benut werden dan tijdens onze voetbaltrainingen. Een leuke afwisseling in deze winterstopperiode!

Dan was het op zaterdag 14 januari tijd voor hét intergalactische feest van deze eeuw. De organisatie wist de locatie om te toveren tot een heuse Melkweg waar, na veel gezelligheid, buitenaardse dansjes en veeeel drank, iedereen kon landen op zijn eigen luchtbed. Gelukkig heeft niemand de wc’s moeten poetsen (aka Diana-dienst), want er werd (door wat enkelingen) keurig binnen de lijntjes gespuugd. De volgende ochtend werd brak ontbeten en de katerwandeling werd afgelast.

Carnaval werd gevierd met onze Jonkvrouw Relou en Prinses Juliana (Mara). En we zijn nog lang niet uit gefeest. De activiteitencommissie heeft nog van alles in petto voor wat gezellig kantinefeestjes en op zondagmiddag 19 maart nemen de vrouwen van Juliana de kantine over voor een feestje!

Kortom, veel gezelligheid en leuke nieuwtjes binnen de vrouwenafdeling om de 2e seizoenshelft volop energie uit te putten. Dames 2 gaat gestaag door om op de thuisvelden geen punten af te geven, zoals ook begin dit seizoen. Dames 1 speelt stuivertje wisselen met een aantal andere teams die bovenin meedraaien, waaronder Festilent en Achates. Kunnen zij het overgrote publiek en trouwe supporters ook de 2e helft van dit seizoen trakteren op goed voetbal en spannende wedstrijden?

Wij hopen alle toeschouwers en mascotte-honden weer snel te zien om ons naar die overwinningen toe te juichen!