Volg ons op social media:
Naar webshop >

Cursus verenigings scheidsrechter

09 November 2022

De COVS (scheidsrechtersvereniging) afdeling Boxmeer-Cuijk heeft het initiatief genomen om voor alle verenigingen in het Land van Cuijk een cursus verenigings scheidsrechter te organiseren (zie tekst hieronder). Mochten er binnen Juliana leden zijn die hier aan deel willen nemen dan kunnen zij zich aanmelden via info@julianamill.nl. Frans Janssen zal daarna verdere actie ondernemen richting de COVS.

Mail van de COVS:

Voor voetbalverenigingen is het de afgelopen jaren steeds moeilijker (en vooral duurder) geworden om een officiële cursus verenigingsscheidsrechter te organiseren.

Het is immers lastig om als vereniging de benodigde 18 deelnemers die deze cursus willen volgen bij elkaar te krijgen. Scheidsrechtersvereniging Boxmeer – Cuijk e.o. heeft het plan opgepakt om deze cursus als verenigingspakket af te nemen bij de KNVB en deze te promoten onder alle voetbal-verenigingen in de gemeente Land van Cuijk. Door alle verenigingen te benaderen, kunnen we voldoende deelnemers bij elkaar krijgen om de cursus in februari 2023 van start te kunnen laten gaan.

Vanuit het gemeentelijk sportakkoord hebben we een bijdrage ontvangen om ons initiatief financieel laagdrempelig te maken. We hopen dat de verenigingen in de gemeente Land van Cuijk hun (aspirant-)scheidsrechters hiermee kunnen voorzien van de kennis en kunde om hun wedstrijden te leiden.

De datums van deze cursus, die gegeven zal worden door KNVB-docent Dick Visser uit Bakel, zijn als volgt: 6 februari; 6 maart; 3 april en 8 mei 2023. De aanvangstijd is om 19.00 uur. Deze vier cursusavonden zullen gegeven worden bij een vereniging in de gemeente Land van Cuijk.

Het praktijkgedeelte van de cursus vindt plaats bij de eigen vereniging van de cursist. Voor de cursist is het een vereiste dat deze een kundige praktijkbegeleider heeft. Onder “kundig” wordt verstaan dat de begeleider zelf een gediplomeerd scheidsrechter is, of ruimschoots ervaring heeft als verenigingsscheidsrechter (minmaal 2 jaar regelmatig actief als scheidsrechter). Overigens mag een praktijkbegeleider meerdere cursisten onder zijn hoede hebben.

Voor verdere informatie over de inhoud van de cursus, kijk op: https://www.knvb.nl/assist-scheidsrechters/opleidingen/verenigingsscheidsrechter