Volg ons op social media:
Naar webshop >

‘De hendjes’ gaan de lucht in bij de Julianavrouwen

07 Februari 2024

Juliana Vrouwen 1 heeft op zondag 4 februari 2024 na een kanonstart weinig problemen gekend met NLC’03 Vrouwen 1. Ondanks dat er eerder dit seizoen met 0-3 was gewonnen in Lith (de eindstand die toen al na een kwartier op het scorebord stond), werd er rekening gehouden met een lastige wedstrijd tegen de nummer negen van de ranglijst.

Nadat Peter Schraven complimenten in ontvangst had genomen over de goede staat van het hoofdveld, liet Juliana Vrouwen 1 er vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Peter Hendriks geen gras over groeien. Het liet zien welk voetbal er binnen haar mogelijkheden ligt op een dergelijk veld en daar had NLC’03 geen antwoord op. Supporters die na een kwartier het sportpark op kwamen lopen, konden hun ogen niet geloven toen er 5-0 op het scorebord stond. De Lithse vrouwen bleven strijden en voorkwamen daarmee dat Juliana, na een 6-1 ruststand, uiteindelijk de dubbele cijfers zou bereiken. Negen keer zou er uiteindelijk worden gejuicht door Juliana, dankzij doelpunten van Suze van Gemert (3), Susan Relou (2), Sem Hermens (2), Renske van Tienen en Wies Vissers. Niet alleen de 9-1 winst geeft met het oog op het resterende moeilijke programma in februari vertrouwen, ook de terugkeer van enkele geblesseerde speelsters en het lekker meevoetballen van speelsters van Juliana Vrouwen 2 draagt hieraan bij.

Juliana Vrouwen 2 nam het daarna op tegen SVS/Excellent Vrouwen 1 uit Stevensbeek/Oploo. Een 0-1 achterstand werd in de tweede helft knap omgebogen in een 3-1 voorsprong. Daar waar Jasmijn van de Wiel (2) en Simone Roefs voor de doelpunten zorgden, was het de debuterende doelvrouw Merle Kerkhof die met enkele knappe reddingen haar aandeel had in de overwinning.

Juliana Vrouwen 3, voetballend als zevental op een half veld, speelde tussentijds in Venhorst met 3-3 gelijk nadat het lange tijd had achtergestaan en bleef dus ongeslagen.

Er viel deze zondag genoeg te juichen en ‘de hendjes’ blijven nog even in de lucht: geen voetbal wel carnaval! Zondag 18 februari 2024 10.00 uur: Juliana Vrouwen 1 – EGS’20 Vrouwen; Dinsdag 20 februari 2024 20.15 uur: Margriet Vrouwen 1 – Juliana Vrouwen 1 (achtste finale beker).