Volg ons op social media:
Naar webshop >

Derby eindigt onbeslist

04 December 2022

De KNVB had in alle wijsheid besloten dat de derby in Langenboom op 4 december gespeeld zou moeten worden. Gevolg was dat de wedstrijd onder koude omstandigheden en op een lastig bespeelbaar veld gespeeld werd. Desondanks was het publiek in ruime mate aanwezig, zij kregen echter geen goede wedstrijd voorgeschoteld.

Zoals zo vaak zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd, en willen beide ploegen niet van elkaar verliezen. Tel daarbij ook nog eens een scheidsrechter op die kost wat kost de wedstrijd in de hand wil houden, en de ingredienten voor een matige pot voetbal zijn geboren. Veelzeggend voor de wedstrijd was dat het aantal kaarten niet op twee handen te tellen waren zonder dat het nodig is geweest dat er een verzorger het veld in kwam. Ondanks de vele onderbrekingen was Juliana in de eerste helft de betere ploeg, het kwam dan ook verdiend op voorsprong toen in de 25e minuut Bas Kremers aan de rechterkant doorkwam. Zijn voorzet smoorde nog in de SES defensie, maar hij reageerde zelf het vlugst en stelde zodoende Jarne Schaap in staat om de 0-1 te maken. Toen vlak voor rust Plom Bens na een typische aanvallers overtreding tot ontsteltenis van SES en verbazing van Juliana publiek aan de Juliana achterlijn tegen zijn 2e gele kaart aanliep dacht Juliana op rozen te zitten.

In de tweede helft echter stroopten de SES mannen de mouwen nog eens op en wisten zowaar wat druk te zetten op het Juliana doel. Van een overtal situatie aan Juliana zijde was eigenlijk niets te merken. Al in de 57e minuut kreeg SES loon naar werken toen een afgeslagen voorzet voor de voeten viel van Jari Lukassen, die bedacht zich geen moment en schoot van net buiten het strafschopgebied de bal hard in de onderhoek voor de 1-1. In het vervolg bleef SES met het nodige opportunisme en lange ballen de gevaarlijkere ploeg, zonder echter voor heel groot gevaar te zorgen. Juliana probeerde daar wel voetballend iets tegenover te stellen, maar slaagde daar vooral door onzorgvuldigheid niet in. Beide ploegen hadden last van de vele onderbrekingen van de leidsman, waardoor het eigenlijk nooit meer een echte wedstrijd kon worden. Een gelijkspel was dan ook voor beide ploegen het meest haalbaar, en uiteindelijk ook een terechte uitslag.

Wedstrijdstatistieken:
SES – Juliana 1-1 (rust: 0-1)
Scheidsrechter: Schoester (Tegelen)
Toeschouwers: 375

Doelpunten:
25′ 0-1: Jarne Schaap
57′ 1-1: Jari Lukassen