Volg ons op social media:
Naar webshop >

Einde seizoen Juliana

30 Mei 2023

De laatste wedstrijd van het reguliere seizoen moest Juliana aantreden in Gassel. Bij winst was Gassel verzekerd van nacompetitie voor lijfsbehoud, terwijl bij verlies het afhankelijk werd van resultaat van NLC’03. Juliana zelf had bij winst nog een minimale kans op voortzetting van deze competitie, maar was daarbij afhankelijk van meerdere andere resultaten.

Juliana begon dan ook voortvarend aan de wedstrijd, en het drong Gassel terug op eigen helft. Gassel loerde op eventuele Millse foutjes om vervolgens met een snelle uitval resultaat proberen te halen. De eerste kansen zijn dan ook voor Juliana maar eerst wordt er tegen de keeper geschoten terwijl even later een omhaal net over het doel verdwijnt. Na ruim een half uur komt er toch wat druk van Gassel, maar bij een open doelkans heeft de Gasselse spits het vizier niet op scherp en schiet naast. Uiteindelijk is het dan toch Juliana wat profiteert. Wessel Klomp haalt de achterlijn en komt met een messcherpe harde voorzet. Voor het doel is Andy Veld er als de kippen bij om binnen te schieten. Juliana mag dan ook gaan rusten met een marginale voorsprong.

In de tweede helft stapelt Juliana kans op kans, het teistert een enkele keer het aluminium en meerdere keren de ballenvanger. Gassel komt er nauwelijks meer aan te pas in de tweede helft, en is het wachten op het tweede Juliana doelpunt. Het duurt echter tot diep in de tweede helft alvorens dit doelpunt valt. Maar het wachten wordt dan meer als beloond. Het is opnieuw Andy Veld die op rand 16 eerst fraai zijn man uitkapt, dan de doelman te ver voor zijn doel ziet staan en lobt de bal buiten bereik in het doel. Voordat Gassel hiervan bekomen is valt ook de 0-3. Het is de net ingevallen Boyd Heijnemans die ook een duit in het zakje mag doen en zorgt voor de 0-3 eindstand. Gezien het resultaat op de andere velden mag Gassel hierdoor nacompetitie gaan spelen om in de klasse te blijven, maar voor Juliana zit het seizoen erop.

Wedstrijdstatistieken:
Gassel – Juliana 0-3 (rust 0-1)
Scheidsrechter: Kanning
Toeschouwers: 180

Doelpunten:
39’ 0-1: Andy Veld
82’ 0-2: Andy Veld
83’ 0-3: Boyd Heijnemans