Volg ons op social media:
Naar webshop >

Eindelijk 3-punter voor Juliana

05 Februari 2024

Nadat de Millse ploeg al een aantal aardige wedstrijden op de mat had gelegd moest het naar ’t Eindpunt om aan te treden tegen MSH Maasduinen. Voor Juliana werd dit alles behalve ’t Eindpunt.

Met het gelijkspel van vorige week was Juliana weinig opgeschoten, wil Juliana wegblijven van degradatie dan is de noodzaak hoog om een wedstrijd te winnen. Wat is dan beter om dit te doen tegen een directe concurrent. Juliana kwam dan ook al heel snel op voorsprong in Siebengewald. Een lange bal werd prima doorgekopt door Wessel Klomp waarna Bas Kremers vrije doortocht kreeg naar het doel. Hij kon daarna de bal binnenlopen en al na 4 minuten had Juliana een 0-1 voorsprong te pakken. Heel lang duurde de euforie niet, al in de 12e minuut kwam MSH Maasduinen langszij toen vanaf rechts een voorzet bij de 1e paal in de lange hoek gewerkt kon worden.  Na een kleine 20 minuten wist Juliana opnieuw een voorsprong te pakken. Een voorzet vanaf rechts werd ingeschoten door Stan Peters en in eerste instantie nog gekeerd door de doelman. In de rebound kon Stan echter de doelman omspelen en langs een verdediger in de lange hoek binnen schieten. Daarna bleef het spel op en neer golven, maar tot de rust kwam er geen verandering meer in de score.

In de tweede helft ging MSH Maasduinen op zoek naar de gelijkmaker en die kwam al na 3 minuten. MSH Maasduinen mocht op zo’n 20 meter van het doel aanleggen voor een vrije trap. Deze werd over de muur buiten bereik van de keeper in de bovenhoek gekruld. Juliana toonde opnieuw veerkracht ondanks dat MSH Maasduinen op zoek ging naar meer.  In de 52e minuut werd een bal weggewerkt vanuit de eigen 16 meter. Deze werd weer door Wessel Klomp doorgekopt waarna Andy Veld de bal op kon pikken. Op weg naar het vijandige doel wist hij zwaar gehinderd door zijn tegenstander de bal van net buiten de 16 over de uitlopende keeper in het doel te lobben. MSH Maasduinen moest opnieuw op zoek naar de gelijkmaker. Wat het ook probeerde het kon geen bres meer slaan in de hechte Juliana defensie. Sterker nog, in de nodige tegenstoten kreeg Juliana de betere kansen om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Juliana verzuimde dit echter waardoor het tot het einde billen knijpen bleef. Uiteindelijk kwam echter wel de beloning.

Wedstrijdstistieken:
MSH Maasduinen – Juliana Mill 2-3 (rust: 1-2)
Scheidsrechter: Peereboom (Volkel)
Toeschouwers: 90

Doelpunten Juliana:
4′ 0-1: Bas Kremers
18′ 1-2: Stan Peters
52′ 2-3: Andy Veld