Volg ons op social media:
Naar webshop >

Elektro-Installatiebedrijf Van Lanen viert 45-jarig jubileum

03 Mei 2024

Duurzame innovaties: naast zonnepanelen nu ook energieopslagsystemen en windmolens.

Mill- Op maandag 1 april 2024 vierde elektro-installatiebedrijf Van Lanen uit Mill haar 45 jarig jubileum. Om stil te staan bij deze bijzondere mijlpaal viert Van Lanen feest. De oorsprong:

45 jaar geleden richtte Frans van Lanen in 1979 elektro-installatiebedrijf Van Lanen in Mill op. Begonnen als eenmanszaak voegt in 1989 zijn zoon Lamfred zich bij het bedrijf. Lamfred kreeg het vak met de paplepel ingegoten en wist van jongs af aan al dat hij bij zijn vader in het bedrijf wilde werken. Kort daarna is Lamfred mede-eigenaar geworden.

Dankzij de overname van verschillende bedrijven groeit Van Lanen uit tot een middelgroot bedrijf en ontwikkelt het bedrijf zich verder. Door de groei verhuist Van Lanen in 1997 van de Schoolstraat naar de Postduifstraat.

In het streven naar vooruitgang begon Van Lanen in 2008 met de bouw van een nieuw bedrijfspand in het Meulenveldt in Mill. Op 3 april 2009 werd het nieuwe bedrijfspand geopend, waar Van Lanen tot op heden nog in gevestigd is. Naast het nieuwe bedrijfspand introduceerde Van Lanen in dat jaar hun nieuwe logo dat nu nog steeds gebruikt wordt.

Al het harde werken wordt in 2015 beloont met de ondernemersprijs Land van Cuijk en Noord-Limburg.

De ontwikkelingen binnen het bedrijf blijven doorgaan. Op 31 maart 2022 is Mike Kleijngeld mede-eigenaar geworden samen met Lamfred. Mike is al sinds 2009 een bekend gezicht bij Van Lanen en natuurlijk de klanten.

In 2024 heeft Van Lanen zich ontwikkeld tot een veelzijdig installatiebedrijf dat gespecialiseerd is in het adviseren, aanleggen en onderhouden van elektrotechnische installaties in zowel de agrarische- als de utiliteitssector. Niettemin gaat Van Lanen tegenwoordig verder dan dit. Het bedrijf is geëvolueerd naar een onderneming die blijft inspelen op de veranderingen binnen de markt en daardoor innovatieve producten introduceert. Duurzaamheid speelt hierbij een cruciale rol. Van Lanen is toegewijd aan het ontwikkelen en implementeren van duurzame oplossingen om de ecologische voetafdruk te verkleinen en bij te dragen aan een groenere toekomst. Dit heeft geleidt tot nieuwe werkzaamheden, zoals installaties voor zonnepanelen, energieopslagsystemen en oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Dit alles doet Van Lanen met een team van ruim 50 mensen.

45-jarig bestaan: Het 45-jarig bestaan is groot gevierd in het weekend van 5 en 7 april met ruim 1.000 bezoeker. Op 5 april heeft Van Lanen een groot feest gevierd in Café Libre in Mill voor alle medewerkers en belangrijke relaties. Op deze avond is er een buffet voor iedereen verzorgd, was Jan-Dirk Stouten uitgenodigd als gastspreker en was er muziek van de band Off-Limits.

Zondag 7 april heeft Van Lanen de hele dag feest gevierd voor al zijn klanten en genodigden. De dag was voor jong en oud. Het feest bevond zich in het bedrijfspand van Lanen en geïnteresseerden konden die dag ook een rondleiding krijgen. Voor de jonge kinderen stond er onder andere een draaimolen en ijscowagen. Verder heeft Wij-techniek Nederland een techniekstand verzorgd om kinderen kennis te laten maken met techniek. Daarnaast stonden verschillende leveranciers van Van

Lanen die dag met verschillende promotiestands. Leveranciers konden die dag in gesprek gaan met klanten en hun producten laten zien.

Tot slot doneert Van Lanen alle opbrengsten van het weekend aan het Marikenhuis Land van Cuijk. Het Marikenhuis Land van Cuijk is een vrijwilligersorganisatie die mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten en nabestaanden ondersteunt.