Volg ons op social media:
Naar webshop >

Fietstocht leidt onderhoudsploeg Juliana naar Van Krijl Metaalbewerking

13 Juli 2023

Op vrijdagmiddag 23 juni 2023 verzamelde (een deel van) de onderhoudsploeg van Juliana zich onder aangename weersomstandigheden op het Millse kerkplein om van daaruit via een mooie fietsroute uiteindelijk een bezoek te brengen aan Van Krijl Metaalbewerking, het Langenboomse bedrijf waar sinds 1986 op een vakkundige en hoogwaardige wijze metaal wordt bewerkt.

Om de conditie van Juliana’s hardwerkende vrijwilligers op peil te houden, had de organisator van deze middag, Jan van de Wiel, een fietstocht van 36 kilometer uiteengezet. Vanuit Mill werd via de Patersweg, Vluchtoord Uden en het Slingerpad ‘bijgetankt’ op het terras bij De Heische Tip in Zeeland. Met Hertog Jan-bier werden de opkomende uitdrogingsverschijnselen bestreden en was de sfeer zoals deze bij een echte vrijdagmiddagborrel hoort.

Het tweede deel van de tocht werd voortgezet richting Langenboom. Daar stonden om 16.00 uur Gerrit en Berry in hun werkplaats, omgeven door een indrukwekkend machinepark en veel blinkend metaal, de Juliana-mannen op te wachten.

Wie Gerrit en Berry kent van bij Juliana, zo zijn ze ook in hun eigen bedrijf: als team met hard werken zo goed mogelijke prestaties proberen neer te zetten.

Vol trots en enthousiasme leidde Gerrit de onderhoudsploeg rond op de werkplaats van het bedrijf aan de Dennendijk, dat hij zo’n zeventien jaar geleden heeft overgedragen aan Berry. Gerrit is er nog iedere dag aanwezig, zoals hij ook iedere wedstrijd van Berry bij Juliana 1 aanwezig was en ook nu nog vrijwel altijd aanwezig is. Want sinds de komst van Berry naar Juliana in 2004 is Juliana ook ‘zijn club’.

Dat laatste heeft zich de afgelopen twintig jaar niet alleen geuit in aanwezigheid, maar ook in zichtbaarheid: onder andere tassen voor de voetballers van Juliana 1, een reclamebord bij het hoofdveld en diverse andere vormen van sponsoring namens Van Krijl Metaalbewerking. Hetgeen niet mag worden vergeten zijn de aankondigingsborden bij de Millse invalswegen Langenboomseweg, Graafseweg, Beerseweg, Wanroijseweg en Vorleweg, waarvan hier nog een kort productiefilmpje is te zien: https://www.youtube.com/watch?v=3SfwS1ULVR8

De rondleiding eindigde in de bedrijfskantine, waar Berry het bier koud en het bittergarnituur gebakken op tafel had staan. Hij was verheugd dat de Juliana-vrijwilligers wederom een uitje hebben georganiseerd en dat er vanuit hen interesse is getoond in zijn bedrijf. Tonnie Rigters, in het verleden vooral werkzaam geweest als meubelmaker, is blij dat hij van dichtbij heeft kunnen zien hoe het in de metaalindustrie in zijn werk gaat: “Berry heeft het goed mekaar.”

Rond de klok van zessen was de onderhoudsploeg weer terug in het geliefde Mill en kon het terugkijken op een zeer geslaagde middag. De onderhoudsploeg van Juliana wil Gerrit en Berry bij deze nogmaals bedanken voor de gastvrijheid en de gezellige middag bij Van Krijl Metaalbewerking in Langenboom.