Volg ons op social media:
Naar webshop >

Grote overwinning op Sambeek brengt Juliana niet verder

22 April 2024

Juliana deed deze middag wat het moest doen. Met ruime cijfers werd Sambeek opzijgezet en Juliana schreef daardoor 3 kostbare punten bij op de ranglijst maar schoot met deze overwinning niets op omdat Achates en Maasduinen ook de volle winst pakten. Het blijft ongemeen spannend onderin.

Vanaf het eerste fluitsignaal gaven de blauwwitten vol gas en de 1-0 lag in de kortste keren in het net door slimme actie van zowel Wessel Klomp als Stan Peters die zo de buitenspelval omzeilden en Wes Verweijen in staat stelden het net te vinden. Juliana gunde Sambeek geen rust en Tom Heerbaart stuurde Andy Veld de diepte in en deze liet vervolgens iedereen staan en scoorde de 2-0. Juliana bleef het overzicht houden maar er moest een wereldredding van Tim Kerstens aan te pas komen bij een uitbraak van Sambeek. Amper een paar minuten later zag de scheidsrechter een penalty over het hoofd bij een overtreding van Kevin Bussemakers in de beruchte 16. Juliana pakte de draad weer op en in de 36e minuut zette Wessel Klomp de 3-0 op het bord die zijn kans op een presenteerblaadje kreeg van Andy Veld. De kansen van Sambeek waren alle in de marge echter toch kwam Sambeek aan zijn goal bij een kopbal van de spits van Sambeek die de 3-1 aantekende. Juliana liet er geen twijfel over bestaan wie hier de baas was en binnen 5 minuten scoort Stan Peters waardoor de ruststand op 4- 1 gebracht werd.

Na de thee eenzelfde beeld met een groot overwicht van Juliana en Wessel Klomp tikt vervolgens de 5-1 binnen. Juliana kwam verder niet in de problemen. Een klein foutje van de Juliana sluitpost leverde Sambeek een doelpunt op, 5-2. Het slotakkoord was voor Wes Verweijen die de eindstand op het bord zette, 6-2.

Uiteindelijk blijven de degradatiezorgen van Juliana groot en met nog 2 wedstrijden te gaan lijkt het een Russisch roulette om lijfsbehoud.