Volg ons op social media:
Naar webshop >

Hattrick van Suze bezorgt Juliana Vrouwen 1 belangrijke driepunter

08 Mei 2023

Met de knalprestatie tegen SES nog vers in het geheugen en de onvermijdelijke vooruitblik richting 30 april 2023 (zie einde van dit verslag) moest tussentijds Olympia’18 Vrouwen 2 worden verslagen. De negende positie van Olympia’18 op de ranglijst zou doen vermoeden dat Juliana Vrouwen 1 een eenvoudige ochtend tegemoet zou gaan, ware het niet dat de Boxmeerse Vrouwen ondanks hun klassering nog maar vijf nederlagen hadden geleden en zij Juliana thuis knap in bedwang hadden gehouden (0-0).

Direct vanaf het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat Olympia’18 Vrouwen 2 naar Mill was gekomen om het de koploper zo moeilijk mogelijk te maken. Juliana begon tam aan de wedstrijd en het fel spelende Boxmeerse team begon de wedstrijd dreigend via hun snelle buitenspelers. Juliana Vrouwen probeerde zich in de wedstrijd te knokken, waarbij ondermeer Lotte het voortouw nam door de duels hard aan te gaan.

Een eerste doelpoging van Suze uit een onmogelijke hoek schampte nog de kruising, waarna Cindy van afstand en Daisy met een vrije trap hun poging tegen de lat uiteen zagen spatten. Bij de eerste de beste doelpoging van Olympia’18 was het direct raak. Na een fout in de Millse verdediging liet de Boxmeerse linksbuiten doelvrouw Sharon kansloos.

Na deze 0-1-achterstand liet Juliana tot aan de rust zien niet voor niets de koploper te zijn. Het kreeg het betere van het spel en uit een van de vele hoekschoppen die dit opleverde werd de 1-1 door Suze gescoord. En als Suze eenmaal het doel weet te staan, dan is ze ook moeilijk af te stoppen. Vlak na haar gelijkmaker, was ze met een geplaatst schot ook verantwoordelijk voor de 2-1, wat tevens ook de ruststand was.

De start van de tweede helft was vergelijkbaar met die van de eerste. Een gelijk opgaande felle strijd, maar dit keer zonder echte kansen. Op het moment dat Juliana wat werd teruggedrongen, was het Suze die met een diagonaal schot uit de draai haar derde doelpunt van de wedstrijd maakte. Juliana kon niet doordrukken en hierdoor sloop er wat twijfel in de ploeg. De verdediging met Mara, Wies en Ivora hield stand en Boxmeer kreeg in het restant van de wedstrijd ondanks enkele uitvallen maar een echte doelkans. Daartegenover stonden nog enkele kansen voor Juliana, waarvan de grootste één op één met de goed keepende Boxmeerse doelvrouw niet kon worden benut door Cindy.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Hendriks, werd het aanwezige publiek bedankt door de Juliana Vrouwen en werd met hen ook nog nagepraat over de wedstrijd en vooruitgeblikt op komende week.