Volg ons op social media:
Naar webshop >

In memoriam: erelid Tiny van Rooij (91)

01 Juni 2024

Op donderdagavond 30 mei 2024 ontving Juliana het droevige bericht dat ons oudste lid tevens erelid Tiny van Rooij op 91-jarige leeftijd is overleden.

Ouderdomskwaaltjes zorgden er tot zijn eigen teleurstelling voor dat hij de laatste jaren minder vaak bij Juliana kon verblijven dan hem lief was.

Tiny kwam niet om te voetballen, want dat heeft hij nooit gedaan. Zijn verdiensten voor de vereniging, die hem in 2008 het erelidmaatschap opleverden, liggen ergens anders. Als stille kracht hield hij zich doordeweeks bezig met het onderhoud van de gehele accommodatie: lijnentrekken, beregeningsbuizen verleggen, ‘schoeffelen’ en tribunestoelen poetsen. Al dat werk ging natuurlijk gepaard met het dagelijkse koffiemoment met zijn maten van de onderhoudsploeg, die onlangs nog een bezoek brachten aan Tiny. In de weekenden hield hij zich bezig met het klaarzetten van het drinken in de rust en genoot hij tussentijds van de voetbalwedstrijden.

Dat deed hij op Tweede Pinksterdag voor het laatst, toen hij met de hulp van een aantal betrokkenen vanuit de kantine de Juliana Vrouwen zag winnen. Tiny was dankbaar wat de club voor hem heeft betekend, Juliana is dankbaar wat Tiny voor de club heeft betekend.

Daarom zal er op donderdag 6 juni 2024 om 11.00 uur een wederzijds afscheid op het Juliana Sportpark plaatsvinden. Een wens is om voor Tiny een erehaag te vormen voor een laatste groet, waarna elders in besloten kring de plechtigheid zal plaatsvinden.

Namens Juliana wensen wij alle nabestaanden sterkte met de verwerking van het overlijden van Tiny.
Het bestuur

Reactie van de familie:
“Bedankt voor de prachtige bloemen en het mooi eerbetoon aan ome Tien op jullie website.
Ook bedankt voor de mensen die een erehaag vormden op weg naar zijn crematie.”

Nawoord Juliana:
Voorafgaand aan de nacompetitiewedstrijd Juliana 1 – Bavos 1 is o.a. Tiny van Rooij herdacht met een minuut stilte en hing de vlag van Juliana de gehele dag halfstok.