Volg ons op social media:
Naar webshop >

In memoriam: Harrie Derks

11 September 2023

Harrie begon zijn voetbalcarrière in het café- en wildvoetbal, wat in de jaren 70 en 80 een enorme omvang kenden. Pas later toen het wildvoetbal afnam koos Harrie er alsnog voor om lid te worden van Juliana. Harrie kwam terecht in de lagere senioren elftallen, eerst als speler wat later als speler/leider en nog wat later als alleen maar leider. Harrie kwam vaak terecht in de elftallen die nogal eens aan het kortste eind trokken (zo speelde hij ooit een seizoen zonder een enkele overwinning). Maar mede dankzij Harrie stond het plezier voorop, en werd er ondanks menige verliespartij volop gelachen en genoten.

Al tijdens zijn actieve periode nam Harrie ook vrijwilligerswerk op zich. Behalve leider, verrichte Harrie ook allerlei hand- en spandiensten en was hij actief tijdens de bouw van het huidige complex. Harrie behoorde niet direct tot de vaste kern vrijwilligers, maar was toch vaak op en rond het sportpark te vinden om de handen uit de mouwen te steken. Als er een beroep gedaan werd op Harrie, liet hij niet verstek gaan. Ook was Harrie al heel lang trouw supporter van Juliana 1 en bezocht zo menig wedstrijd.

Na zijn actieve periode ging Harrie verder als scheidsrechter, vooral bij de lagere elftallen en later ook bij de vrouwen. Met zijn rustige optreden wist hij veel relletjes in de kiem te smoren. Dit heeft Harrie nog heel lang volgehouden, ook nadat zijn ziekte zich openbaarde, tot het echt niet meer ging. Uiteindelijk heeft Harrie dan ook de strijd op moeten geven. Vanuit Juliana wensen we zijn vrouw Toos, kinderen en kleinkinderen en verdere familie alle kracht toe bij het dragen van dit verlies.