Volg ons op social media:
Naar webshop >

In memoriam: Jan van Houtum (75)

13 Juni 2024

Op vrijdag 7 juni 2024 ontving Juliana het droevige bericht dat Julianalid Jan van Houtum op 75-jarige leeftijd is overleden.

Na zijn actieve voetbalcarrière bij de lagere seniorenelftallen van Juliana is hij daaraan ook altijd verbonden geweest als leider. Naast de gezelligheid waren er ook sportieve hoogtepunten, waarvan het kampioenschap met het derde elftal in 1990 er één van was.

Later bekleedde hij zijn functie als leider niet meer op zondag maar op zaterdag, waar hij de zaterdagveteranen onder zijn hoede nam. De zondagen vulde hij op dat moment in als vrijwilliger bij de zondagochtenddienst of als scheidsrechter.

Jan stak zijn duidelijke mening nooit onder stoelen of banken en dat maakte ook dat de rol van scheidsrechter, die hij jarenlang heeft vervuld, perfect bij hem paste. Veelal opererend vanuit de middencirkel kon hij daarmee menig protesterende voetballer overtuigen van zijn zienswijze.

Ook in de kantine was Jan aan beide kanten van de bar graag gezien. Op donderdagen ‘gooide hij bij Juliana vaak de tap open’ en op zondag nam hij graag bij thuis- en uitwedstrijden van Juliana 1 deel aan de derde helft.

Een aantal jaren geleden begon Jan te kwakkelen met zijn fysieke gesteldheid, dat hem in 2017 ‘pechvogel van het jaar’ maakte bij Juliana. Toen later de ziekte ALS zich bij Jan openbaarde, werd hij steeds beperkter om zich in te zetten voor de club.

Tot op het laatst genoot Jan samen met Toos van hun gezamenlijke fietstochten, waarbij hun route regelmatig via thuis- of uitwedstrijden van Juliana 1 liep. Zijn belangstelling voor Juliana bleef onverminderd groot en zo vond hij onlangs nog de kracht om vanuit zijn balkon aan het marktplein naar de feestvierende Julianavrouwen te zwaaien die bij hem een tussenstop maakten.

Juliana is dankbaar voor wat Jan voor de club heeft betekend.

Op zaterdag 15 juni 2024 om 12.00 uur zal de afscheidsdienst plaatsvinden in de aula van crematorium Boschhuizen, Spurkterdijk 40 te Venray. Er zullen daar donatiebussen staan waarbij een bijdrage aan Stichting ALS Nederland op prijs wordt gesteld.

Namens Juliana wensen wij alle nabestaanden sterkte met de verwerking van het overlijden van Jan.

Het bestuur