Volg ons op social media:
Naar webshop >

In Memoriam: Wim de Groot

16 Oktober 2022

Het is al weer enige tijd geleden dat Wim van ons is heengegaan. Het is dan ook veel te laat dat dit eerbetoon verschijnt. Als fervent deelnemer aan het Juliana Tourspel was Wim nog aanwezig op het sportpark om zijn formulieren in te leveren. De prijsuitreiking heeft Wim echter niet meer mee mogen maken. Wim was samen met een aantal anderen trouw deelnemer, en in de weken voorafgaand aan de Tour werden dan ook alle kanshebbers uitgebreid belicht en besproken aan de bar bij Juliana. Soms tot afgrijzen van enkele anderen.

Wim werd al op jonge leeftijd lid van Juliana, hij doorliep daar stilletjes de diverse jeugdcategoriën, om uiteindelijk een vaste stek te veroveren in de verdediging van ‘ut twed’. Wim stond zijn mannetje in de verdediging en was niet gemakkelijk te passeren, wim was hard maar wel fair. Ook in het cafévoetbal en de derde helft was Wim vaak te vinden, ook daar had Wim zijn reputatie hoog te houden. Nadat de wilde haren wat verdwenen waren heeft Wim ook nog jaren geacteerd in de veteranen van Juliana.

Naast zijn actieve carriere was Wim ook nog sponsor van Juliana met zijn tegelbedrijf, en was hij actief bij de jeugd. Zowel als leider/coach en als trainer heeft Wim een aantal jeugdteams onder zijn hoede gehad. Wim had een goede band met zijn jongens. Het was dan ook niet vreemd dat Wim door deze jongens, nadat ze in de selectie terecht waren gekomen, gevraagd werd als leider van ‘ut Urst’. Ook die rol heeft Wim een aantal jaren met verve vervuld. Hierna deed Wim een stapje terug, maar bleef hij nog wel steeds beschikbaar voor hand- en spandiensten.

Een aantal jaren geleden werd Wim ziek, een paar keer krabbelde hij weer op. Dat was ook de reden dat Wim’s bijdrage noodgedwongen steeds minder werd. Uiteindelijk heeft Wim de strijd niet kunnen winnen en is hij afgelopen zomer overleden. Wij zullen hem missen, en wensen de familie dan ook alle sterkte toe.