Wedstrijdverslagen

Juliana - Achilles 1-1

JulAch

In een curieuze wedstrijd hielden de ploegen uit Mill en Reek elkaar na negentig minuten in evenwicht. Typerend voor de wedstrijd was wel dat beide ploegen alleen tot scoren kwamen uit een reglementair correct gegeven strafschop.

Over negentig minuten gemeten was Juliana misschien wel de ploeg die het meeste aanspraak mocht maken op de overwinning, overtuigend was het echter allerminst. In de eerste helft viel wel genoteerd slechts één echte kans te noteren. Deze was in het voordeel van Juliana nadat één van de Achilles verdedigers de bal pardoes in de voeten schoof van Justin Jacops. Deze deed het enige juiste door de al over de ver voor zijn doel staande keeper heen te lobben. Hij had echter de pech dat de bal via onderkant lat weer het veld in stuiterde en alsnog kon worden opgepakt door de keeper. Toch was het Achilles wat op voorsprong kwam. Een schot richting doel werd half op de heup, half op de arm onderschept, waarop de, overigens goed leidende, scheidsrechter floot voor een strafschop. Deze werd onberispelijk ingeschoten door Rob van der wijst.

In de tweede helft was het beeld hetzelfde. Juliana was het minst slechte van de twee en had het meeste balbezit, maar kon niet echt gevaarlijk worden. Toch kwam het op gelijke hoogte door een zo mogelijk nog curieuzere strafschop. Ingeleid door een buitenspelsituatie van Juliana. De scheidsrechter floot en de Achilles keeper nam hierop de toegekende vrije trap en speelde de bal naar binnen de 16 staande verdediger. Voor Andy Veld was dit het sein om druk te zetten, waarop de aangespeelde verdediger de bal opraapte en in zijn handen nam. De scheidsrechter kon toen, onder de nieuwe regels, niets anders dan een strafschop toe kennen. Deze werd vervolgens door Andy Veld op vakkundige wijze gepromoveerd tot doelpunt. Daarna drong Juliana wel aan, maar verder dan een knal op de paal in buitenspelpositie kwam men niet.

  Westrijdstatistieken:
Juliana Mill - Achilles Reek 1-1 (rust: 0-1)
Toeschouwers: 120
Scheidsrechter: Jeffrey Adu Boahen (Oss)

Doelpunten:
29' 0-1: Rob van der Wijst
70' 1-1: Andy Veld

 

Deel pagina met

Juliana feliciteert

Clubgegevens

RKSV Juliana, Mill

RKSV Juliana is opgericht op 1 augustus 1919 en onderscheiden met de Koninklijke Erepenning tijdens het 75-jarige jubileum in 1994.

Adres sportpark:
Langenboomseweg 7
5451 JH Mill
0485-452139
Plan uw route
Postadres:
Molenstraat 6 
5451 BC Mill
06-36198697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.