Jeugd wedstrijdverslagen

Uitreiking certificaten cursisten JVTC traject

rsz diploma

Na een periode van twee jaar heeft afgelopen maandag de laatste bijeenkomst van de KNVB cursus Jeugd Voetbal Trainer Coach (JVTC) plaatsgevonden. Precies twee jaar geleden zijn we met 16 deelnemers gestart met deze cursus.

Door de corona hebben we deze cursus helaas voor een periode van 1,5 jaar moeten uitstellen, maar gelukkig mochten we deze afgelopen maandag afronden. In deze laatste bijeenkomst was het de beurt aan Juliana om deze avond te organiseren en te verzorgen. Onder leiding van Kevin Nabuurs en Jeroen Kremers (beide lid van de Technische Commissie Jeugd) hebben de cursisten de laatste proef doorstaan en kregen zij het felbegeerde certificaat overhandigd van Erwin van Breugel van de KNVB. Het was een leerzame periode die de cursisten nieuwe inzichten heeft geboden. We zien dit als eerste stap om onze jeugd in een gezonde en veilige omgeving naar een hoger niveau te tillen.

 

JVTC cursus

In deze cursus ligt de focus op het verantwoord omgaan met kinderen in hun voetballeerproces. Vijf avonden (van 18.30 uur tot ongeveer 21.30 uur) en de nodige uurtjes thuiswerk is de investering die gevraagd wordt van de cursisten. Maar bij een voldoende resultaat heb je ook een stevige basis te pakken. Op elke avond wordt met de hele groep buiten een praktijkopdracht uitgevoerd. Thema’s die behandeld worden: –Structuur van voetballen: hoe kijken we naar voetbal, hoe leren we voetballen, maar ook de drie werkgebieden van de trainer: wedstrijden/trainingen/begeleiding. Gedurende het traject zullen de cursisten worden begeleid en beoordeeld door een aantal praktijkbegeleiders (Kevin Nabuurs, Jord Thijssen, Stef v.d. Wijst en Jeroen Kremers). De praktijkbegeleiders zullen tijdens wedstrijden/trainingen toetsen of het geleerde toegepast wordt tijdens de training/wedstrijd.

 

Hoe nu verder?

De praktijkbegeleiders zullen ook dit jaar weer wedstrijden/trainingen bezoeken om zo onze trainers en leiders te blijven coachen. Ook gaan we voor onze nieuwe trainers en leiders zelf bijeenkomsten organiseren volgens het model van het JVTC traject.

Tot slot willen wij alle cursisten bedanken voor de tijd die ze hebben vrijgemaakt en de energie die er ingestoken is.

Sportieve groet,
Technische Commissie Jeugd

Deel pagina met

Juliana feliciteert

Clubgegevens

RKSV Juliana, Mill

RKSV Juliana is opgericht op 1 augustus 1919 en onderscheiden met de Koninklijke Erepenning tijdens het 75-jarige jubileum in 1994.

Adres sportpark:
Langenboomseweg 7
5451 JH Mill
0485-452139
Plan uw route
Postadres:
Molenstraat 6 
5451 BC Mill
06-36198697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.