Volg ons op social media:
Naar webshop >

Indrukwekkend treffen Juliana DWSH

08 April 2024

Juliana en DWSH deelden emoties en spelvreugde met elkaar. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een ode aan het onlangs overleden lid, Rob van de Ligt, van DWSH. Op een ontroerende wijze hadden de elftallen een erehaag gevormd met fakkels voor het overleden lid, Rob van der Ligt, die onlangs plotseling was overleden. Met een spontane actie voor het KWF fonds middels een georganiseerde loterij werd dit DWSH lid herdacht en werden de sportieve prestaties even opzij gezet voor een emotioneel moment waarbij alles even in een perspectief geplaatst werd.

Vanaf het begin liet DWSH zien dat het gebrand was om de punten te bemachtigen van gemeente genoot Juliana. Na amper 5 minuten was het al raak voor DWSH toen de doelman van Juliana de bal niet onder controle kreeg en de rebound een prooi was voor Foad Arab die daarmee de 0-1 op het bord zette waardoor Juliana al meteen achter de feiten aan liep. Pas na een klein half uur kreeg Juliana wat meer grip op de wedstrijd en wist dit ook te verzilveren toen na een perfecte steekpass van Wessel Klomp, Andy Veld op snelheid in scoringspositie gebracht  werd. Laatstgenoemde rondde deze actie knap af en tekende voor een 1-1 stand. DWSH liet zien dat het over veerkracht beschikte en probeerde de duimschroeven aan te draaien maar de Juliana sluitpost liet zich van zijn beste zijde zien door enkele prima reddingen. Vlak voor de thee liet jongeling Wes Verweijen zien dat hij uit het goede hout is gesneden toen hij Wessel Klomp een niet te missen kans bood die daarmee Juliana op een 2-1 voorsprong zette.

De tweede helft nam Juliana het heft in handen en gaf weinig meer weg maar het hielp ook een aantal kansen om zeep om de voorsprong uit te breiden. Halverwege de tweede helft leek de buit  toch binnen toen Wessel Klomp naar de keeper van DWSH opstoomde maar voor eigen succes ging terwijl Andy Veld met een breedtepass de 3 -1 de bal voor het intikken had. Juliana kroop in de 71e minuut door het oog van de naald toen een flipperkastactie goed uitpakte voor de blauwitten. Vlak daarna wist Gijs Wijdeven het net te vinden met een loepzuivere schuiver op aangeven van Wessel Klomp en Wes Verweijen en daarmee Juliana met een 3-1 voorsprong in veilige haven bracht. Toch bleek het venijn in de staart te zitten toen de Juliana sluitpost moest capituleren op een kopbal van de DWSH spits en met 3-2 DWSH weer in de wedstrijd bracht. Juliana wist echter de eindstreep te halen en daarmee de overwinning veilig te stellen. De gemoederen liepen daarna nog hoog op en de trainer van Juliana moest zelfs in de slotminuten met rood het veld verlaten waarbij aangetekend moet worden dat de wedstrijdleiding bij de 16 jarige (!!) scheidsrechter in goede handen was en hij lof van beide zijden kreeg.

Met deze overwinning krijgt Juliana wat meer kleur op de wangen en is klassebehoud een stukje dichterbij gekomen.