Volg ons op social media:
Naar webshop >

Juliana begint met nederlaag

24 September 2023

Juliana begon de eerste wedstrijd tegen fusieclub Maasduinen. Maasduinen kon kiezen uit 3 complete selecties vanuit vorig seizoen en was daarom vooraf lastig in te schatten, maar wordt wel gezien als kampioenskandidaat.

Na een aftastend begin waren de eerste kansen voor Juliana. Eerst werd een teruggelegde bal niet goed geraakt waardoor een grote kans bleef liggen, en even later verdween een kopbal net langs de verkeerde kant van de paal. Juliana maakte echter te veel fouten en in de 20e minuut viel het eerste doelpunt daardoor aan de andere kant. Een bal werd verkeerd teruggespeeld in de ruimte tussen verdediging en keeper en kon worden opgepikt door Maasduinen. Vervolgens werd de bal teruggelegd op de meegelopen Bart Seegers die eenvoudig wist binnen te schuiven. Een klein kwartier later werd de score verdubbeld een voorzet vanaf links werd door de goed voor zijn man komende Bram van Roosmalen bij de eerste paal binnen getikt. Even later dacht Juliana iets terug te kunnen doen, Marijn de Wildt werd diepgestuurd maar stuitte op de doelman, de rebound werd opnieuw ingeschoten door Wessel Klomp waarop de keeper zich nogmaals moest strekken en de bal weer voor de voeten kwam van Marijn de Wildt die vervolgens half volley de bal op de lat zag belanden. Vlak voor rust teisterde ook Maasduinen het aluminium aan de andere kant toen de bal in de korte hoek hard op de paal werd geschoten.

In de 2e helft deed Juliana er een schepje bovenop, en drong het Maasduinen terug op eigen helft. Werden er eerst nog enkele goede kansen gemist, in de 61e minuut vond Juliana dan toch de aansluiting. Marijn de Wildt kreeg de bal uit de kluts en werd niet aangepakt waardoor hij vanaf een dikke 20 meter de bal met een heerlijke boog over de keeper de bal in de verre hoek kon plaatsen. 5 minuten later kwam Juliana zelfs op gelijke hoogte. Een goede voorzet van rechts werd eerst nog afgeslagen maar viel voor de voeten van Jarne Schaap. Deze haalde vanaf een meter of 15 verwoestend uit en zag de bal via binnenkant paal in het net verdwijnen. Juliana was een stuk sterker in deze fase en ging op jacht naar de 3-2. Door persoonlijke fouten vielen de doelpunten echter aan de andere kant. Eerst ging men onder een vrije trap vanaf de zijlijn door waardoor Bram van Roosmalen zijn 2e van de middag kon maken, en in de slotfase werd het nog erger. Bart Seegers mocht in de cirkel nog net op eigen helft een vrije trap nemen. Hij zag de Juliana doelman te ver voor zijn doel staan en schoot ineens op doel. De teruglopende doelman kon vervolgens niet voorkomen dat de bal tussen lat en zijn handen door in het doel verdween. Daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Wedstrijdstatistieken:
Juliana Mill – Maasduinen 2-4 (rust: 0-2)
Scheidsrechter: Wes van Oorschot (wanssum)
Toeschouwers: 120

Doelpunten:
20′ 0-1: Bart Seegers
34′ 0-2: Bram van Roosmalen
61′ 1-2: Marijn de Wildt
66′ 2-2: Jarne Schaap
71′ 2-3: Bram van Roosmalen
84′ 2-4: Bart Seegers