Volg ons op social media:
Naar webshop >

Juliana blijft in 4e klasse

16 Juni 2024

Na het gelijke spel in Mill moest Juliana op 16 juni aantreden op het sportpark in Bakel tegen het plaatselijke Bavos. Deze wedstrijd moest de beslissing brengen wie 4e klasser blijft en wie degradeert.

Bavos begon veel feller aan de wedstrijd en was dan ook lang de bovenliggende partij. Al na 10 minuten kon de ploeg op voorsprong komen, ware het niet dat Jasper Bergmans met een ware snoekduik de bal uit de bevenhoek wist te tikken. Juliana zag er meerdere keren niet goed uit, en met name de defensie oogde kwetsbaar. Een voorsprong voor Bavos kon dan ook niet uitblijven. Deze kwam na ruim 20 minuten spelen toen op rechts de Juliana defensie op de achterlijn werd gepasseerd. De afgemeten voorzet die volgde werd binnengelopen door Gideon van Esch voor 1-0. Bavos ging onverdroten voort en kreeg ook kansen op meer. Eerst nog werd een voorzet  net te veel met het hoofd geschampt waardoor deze net naast het doel verdween, en even later kon Stan Peters een hoekschop die werd ingekopt bij de 2e paal van de lijn halen. Pas tegen de rust kroop Juliana iets uit zijn schulp en kwam het een paar keer in het vijandelijke strafschopgebied. Bij één van deze momenten claimde Andy Veld een strafschop maar die werd door de uitstekend leidende scheidsrechter Danny Koevermans resoluut weggewuifd. Bavos mocht dan ook met een 1-0 voorsprong gaan rusten.

In de tweede helft kwam juist Juliana veel beter uit de kleedkamer. Vanaf minuut 1 werd het tempo opgeschroefd en was men ook feller in de duels. Al heel snel leverde dit resultaat op. Bij een scrimmage in de 49e minuut speelde een Bavos speler de bal met de hand en mocht Juliana een strafschop nemen. Andy Veld plaatste zich achter de bal en liet de Bavos doelman kansloos door deze de verkeerde hoek in te sturen. Deze keer was het Juliana wat op zoek ging naar meer en was op dat moment ook de beter spelende ploeg. Dit leverde een paar minuten na de gelijkmaker zelfs een directe rode kaart op voor Bavos, toen een harde overtreding van achteren door Gideon van Esch, nog op de Juliana helft, bestraft werd met rood. Met een man meer bleef Juliana jagen op de voorsprong, terwijl Bavos nog nauwelijks van eigen helft kwam. Juliana kreeg verscheidene mogelijkheden maar was ongelukkig in de vijandige zestien. Bavos probeerde het Juliana spel te ontregelen er kwam dan ook een flinke blessuretijd bij. Op het moment dat iedereen zich al had verzoend met een verlenging mocht Juliana nog een laatste hoekschop nemen. Deze werd door Andy Veld voor geslingerd en daar door Kevin Bussemaker in de lange hoek gekopt. Op de valreep kwam Juliana nog op 1-2. Bavos mocht daarna nog 2x wisselen en aftrappen, maar daarna werd er direct afgefloten. Juliana heeft dus net als in het reguliere seizoen, in de ultieme slotfase toegeslagen en mag het volgend jaar nogmaals in de 4e klasse proberen.

Wedstrijdstatistieken:
Bavos – Juliana Mill 1-2 (rust: 1-0)
Scheidsrechter: Danny Koevermans
Assistenten: Roy van Aken, Jack Le Doux

Doelpunten:
21′ 1-0: Danny Koevermans
49′ 1-1: Andy Veld
90’+7 1-2: Kevin Bussemaker