Volg ons op social media:
Naar webshop >

Juliana blijft puntloos

15 Oktober 2023

Op een koude zondagmiddag in oktober onder wisselende omstandigheden moest Juliana aantreden tegen Vitesse ’08 uit Gennep. Juliana was nog steeds op jacht naar de eerste punten en dat zou deze zondag ook zo blijven.

Desondanks begon de wedstrijd goed voor Juliana. Vanaf de aftrap toog Vitesse ’08 ten aanval maar toen de bal onderschept kon worden door Kevin van Casteren verstuurde hij meteen een diepe bal naar voren op andy Veld. Die ging op zijn beurt een sprintduel aan met een Vitesse verdediger. Na wat geduw over en weer lag de Vitesse verdediger op de grond en stond Andy oog in oog met de doelman, die hij handig omspeelde en zo binnen de minuut Juliana op voorsprong kon zetten. Lang kon Juliana hier niet van genieten al in de 3e minuut kwam Vitesse weer op gelijke hoogte toen iets wat het midden hield tussen een schot en voorzet verkeerd getaxeerd werd door de Juliana doelman en hij de bal tussen zijn handen door in het net zag vallen. Beide ploegen gingen op zoek naar meer, maar het duurde tot de 37e minuut voordat het volgende gevaarlijke moment kwam. Juliana had weer moeite met het wegwerken van de bal en zodoende kon Vitesse vanaf de 16 uithalen. Dit schot kon nog gekeerd worden maar de rebound kon vervolgens eenvoudig tegen de touwen worden gewerkt. Juliana was hierdoor wat aangeslagen maar wist verdere tegenslag tot de rust te voorkomen.

In de tweede helft ging Juliana op zoek naar de gelijkmaker, had het betere van het spel en stichtte ook het nodige gevaar. Dit leidde echter niet tot hele grote kansen, en bij de nodige mogelijkheden was ook het geluk niet aan Juliana zijde. Juliana bleef aandringen tot een lange blessure behandeling ruim een kwartier voor tijd. Daarna was Juliana de weg wat kwijt en daar wist Vitesse uiteindelijk van te profiteren. In de 85e minuut werd de wedstrijd beslist toen een hoge voorzet via de handen van de doelman de bal boven op de lat viel. De doelman kreeg de bal vervolgens niet onder controle en de vallende bal werd vervolgens in een scrimmage over de lijn geschoten. Daarmee was de 4e nederlaag van het seizoen een feit en blijft Juliana vooralsnog steken op 0 punten.

Wedstrijdstatistieken:
Juliana Mill – Vitesse ’08 1-3 (rust: 1-2)
Scheidsrechter: Dings (Ospel)
Toeschouwers: 120

Doelpunten:
1′ 1-0: Andy Veld
3′ 1-1: Mitch Xhofleer
37′ 1-2: Mitch Xhofleer
85′ 1-3: Bjorn Hendriks