Volg ons op social media:
Naar webshop >

Juliana boekt eerste succesje

12 November 2023

Na 6 verliespartijen moest Juliana aantreden tegen promovendus DWSH’18, dat de competitie aanzienlijk beter is gestart, en zelfs nog ongeslagen is na 6 wedstrijden.

Toch begonnen beide ploegen voorzichtig aan de wedstrijd, de eerste fase speelde zich dan ook voornamelijk af op een druk bezet middenveld. Nadat de wedstrijd wat meer op gang kwam was het Juliana wat een licht overwicht leek te hebben maar grote kansen wist het nog niet te bewerkstelligen. Toch kwam Juliana op voorsprong. Eerst was het Jord Thijssen die met een slimmigheidje een corner uit het vuur wist te slepen. Deze werd kort genomen en door nemer Vince van Reijmersdal bij de 2e paal geslingerd. DWSH kreeg de bal niet voldoende weg waardoor deze belandde bij Gijs Toonen. Die kon op zijn beurt uit de draai de bal via binnenkant paal binnenwerken. In de eerste helft bleef Juliana de iets betere ploeg, het kreeg ook nog wel een paar mogelijkheden maar wist die niet te verzilveren. Juliana leek met een voorsprong te gaan rusten, maar na 8 minuten blessuretijd mocht DWSH nog éénmaal vanaf de linkerkant voorzetten. Deze werd voorbij de 2e paal binnengekopt door Tom Verheijen waardoor de rust alsnog aanbrak met een gelijke stand.

In de tweede helft was het spelbeeld andersom. Na de opsteker vlak voor rust ging DWSH op zoek naar meer en werd Juliana meer en meer terug gedrongen. DWSH kreeg ook enkele 100% kansen maar gelukkig voor Juliana hadden de DWSH voorwaartsen hun vizier niet op scherp staan. Naarmate de tweede helft vorderde werd het meer en meer een vechtwedstrijd, zonder overigens te ontaarden. Juliana was met name verdedigend slordig, maar DWSH wist hiervan niet te profiteren. Juliana op zijn beurt bleef gevaarlijk in de counter, maar ook daar kon het net niet worden gevonden. De goed leidende scheidsrechter floot dan uiteindelijk, na weer een ruim bemeten blessuretijd, bij een 1-1 stand af. Daarmee is Juliana van de hatelijke 0 af, maar zakte het door resultaten op de andere velden toch naar de laatste plek.

Wedstrijdstatistieken:
DWSH’18 – Juliana Mill 1-1 (rust: 1-1)
Scheidsrechter: Beijer (Nijmegen)
Toeschouwers: 400

Doelpunten:
14′ 0-1: Gijs Toonen
45′ (+8) 1-1: Tom Verheijen