Volg ons op social media:
Naar webshop >

Juliana delft ook onderspit tegen SES

05 November 2023

Na 5 verliesbeurten op rij kwam SES naar Mill. Dat dit altijd wedstrijden op zich zijn weet iedereen, voor Juliana misschien dus een mogelijkheid het tij te keren.

Juliana zocht dan ook meteen de weg naar voren, het was echter SES wat bij de eerste de beste mogelijkheid na ruim 5 minuten meteen benutte. Juliana dat op dat moment teveel bezig was met de aanval zoeken kreeg halverwege de SES helft een ingooi te verwerken, die door SES snel werd genomen. Juliana stond niet goed en tot overmaat van ramp werd er ook nog te snel ingestapt waardoor SES er aan de linkerkant vandoor ging. Vandaar volgde er een prima voorzet tussen doelman en verdediging. Deze kon vervolgens bij de tweede paal worden binnengelopen door Niek Nooijen. Juliana liet zich nog niet uit het veld slaan, kreeg ook de nodige kansen maar wist deze niet te verzilveren. Tegen het half uur was het opnieuw SES wat toesloeg. Net buiten de zestien was het Melvin van den Elzen die vol het duel aanging en de bal veroverde. Vervolgens kon hij ongehinderd de zestien in en diagonaal hard binnenschieten. Juliana was hierdoor even van slag, maar bleef wel vooruit voetballen. Bij een uitbraak van SES vlak voor rust kreeg het een vrije trap te nemen op zo’n 25 meter. Deze werd hard langs de muur geschoten, maar kon nog gekeerd worden. Er kwam echter wel een rebound die ook nog gekeerd werd de volgende rebound werd echter in het dak van het doel geschoten door Sebe van Huisseling.

In de tweede helft bleef Juliana de aanval zoeken, en omdat SES niet meer zo nodig hoefde beperkten zij zich vooral tot tegenhouden. Hierbij was een hoofdrol weggelegd voor de SES doelman die de nodige ballen wist te keren. Naarmate de tweede helft vorderde en een doelpunt uitbleef zakte het vertrouwen in de Juliana gelederen. De ploeg bleef hard werken, maar werd wel steeds onrustiger. Ook van SES zijde kwam er niet heel veel actie meer waardoor de wedstrijd langzaam maar zeker als een nachtkaars uitging. Omdat ook het weer te wensen over liet was er voor de goed leidende scheidsrechter dan ook geen aanleiding om veel tijd bij te trekken.

Wedstrijdstatistieken:
Juliana – SES 0-3 (rust 0-3)
Scheidsrechter: Niels van Dorst (Oss)
Toeschouwers: 325

Doelpunten:
6′ 0-1: Niek Nooijen
27′ 0-2: Melvin van den Elzen
45′ 0-3: Sebe van Huisseling.