Volg ons op social media:
Naar webshop >

Juliana foutloos tegen Herpinia

27 November 2022

Op de laatste zondag in November kwam Herpinia op bezoek in het Millse. Ondanks het druilerige weer lag het veld er goed bij, en was het prima bespeelbaar. Wel zorgde de natte toplaag er soms voor dat ballen doorschoten, waar beide ploegen in het begin zichtbaar moeite mee hadden.

Vanaf het eerste fluitsignaal zette Juliana de toon in deze wedstrijd en drukte het Herpinia naar achteren. Met goed verzorgd voetbal werd Herpinia met de rug tegen de muur gezet. Herpinia kwam er in het eerste half uur dan ook niet aan te pas. Al na 9 minuten kwam Juliana dan ook verdiend op voorsprong toen een onderschepping bij de middenlijn direct werd ingespeeld op Camiel van Geenen die vanaf 18 meter met een harde schuiver in de onderhoek de Herpense doelman kansloos liet. Juliana bleef ook na de treffer veruit de betere ploeg, het enige verwijt wat de ploeg te maken viel was dat de score niet verder werd opgevoerd. Pas na een ruim een half uur, nadat bij Juliana de krachten wat waren weggevloeid kon Herpinia zich een eerste keer voor het doel van Juliana begeven. Juliana op haar beurt leunde daarna wat meer achterover zodat het tot de rust bij dit ene doelpunt bleef.

De laatste minuten voor rust en enkele omzetting hadden bij Herpinia weer wat geloof gebracht. Direct na rust begon het dan ook aan de sterkste 10 minuten van de wedstrijd. Verder dan een schot van afstand, wat Jasper Bergmans nog net met zijn vingertoppen en de paal uit het doel kon werken kwam men echter niet. Na enkele omzettingen nam Juliana het heft weer in handen. Zo kon de net ingevallen Andy Veld in de 64e minuut Camiel van Geenen met een prachtige steekpass vrij voor de keeper zetten, die de bal al glijdend onder de keeper door in het doel kon werken. Nadat Jarne Schaap vanaf de 16 de bal al over de keeper op de lat had gekruld, was er vervolgens een omgekeerde situatie. Dit keer was het Camiel van Geenen die Andy Veld met een steekpass vrij voor de keeper zette, die op zijn beurt geen moeite had om de keeper te passeren. Kort voor tijd was het slotakkoord voor invaller Jelle Staal die zichzelf met een prima individuele actie vrijmaakte en voor de 4-0 zorgde. In de laatste minuut werd de tot dan toe sportieve wedstrijd nog ontsierd toen de Herpense spits natrapte en nog met rood kon vertrekken. Dit had verder geen gevolgen meer voor de wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken:
Juliana – Herpinia 4-0 (rust: 1-0)
Scheidsrechter: Hans van den Wildenberg (Den Bosch)
Toeschouwers: 110

Doelpunten:
9′ 1-0: Camiel van Geenen
64′ 2-0: Camiel van Geenen
78′ 3-0: Andy Veld
86′ 4-0: Jelle Staal