Volg ons op social media:
Naar webshop >

Juliana geeft voetbalspullen tweede leven in Oeganda

21 Februari 2024

Voetbal verbindt de samenleving. Voetbal brengt mensen samen. Zo stond alles in Afrika de afgelopen weken in het teken van de Afrika Cup, het voetbaltoernooi dat dankzij een swingende mix van feest, emotie en echte helden zorgt voor het nodige voetbalgeluk.

Ondanks dat Oeganda zich niet voor dat toernooi had gekwalificeerd, ervaarde men ook daar het voetbalgeluk dankzij hun eigen held: Farouq Ssali. Farouq is een 28-jarige Oegandees die al een aantal jaren in Mill woonachtig is. Dankzij de inzet en hulp van zijn inmiddels overleden vriend Henk de Hoog, vond Farouq mede via Juliana Mill aansluiting bij de lokale samenleving. En daar is Farouq Juliana, maar bovenal Henk de Hoog, nog altijd dankbaar voor.

Om zijn dankbaarheid te tonen heeft Farouq onlangs samen met Juliana, in het bijzonder Tom Heerbaart en Jochen van de Wiel, de ‘Henk de Hoog-foundation’ opgericht, met als doel om arme kinderen uit zijn geboorteland Oeganda te verbinden, samen te brengen en aan het voetbalgeluk te helpen. Farouq: “De actie is opgericht als dank voor alles wat Henk voor mij heeft gedaan. Hij heeft mij altijd een helpende hand geboden. Met die gedachte wilde ik iets terugdoen voor de omgeving waar ik oorspronkelijk vandaan kom en waar mensen het moeilijk hebben.”

Met name dankzij de hulp van zijn teamgenoten van Juliana 1 zijn er heel wat voetbalartikelen verzameld en gedoneerd welke in Oeganda een tweede leven krijgen. Afgelopen winterstop is Farouq zelf naar Oeganda geweest om de naar daar getransporteerde voetbalspullen te overhandigen (zie foto). ”We hebben ons ingezet om arme kinderen uit mijn geboorteland een glimlach op hun gezicht te bezorgen. Het was hartverwarmend om te zien hoe blij de jongens waren toen ze de voetbalkleding ontvingen.”

In de toekomst willen Juliana en Farouq via de ‘Henk de Hoog-foundation’ zulke acties vaker gaan realiseren. Wilt u voetbalartikelen welke een tweede leven verdienen doneren of wilt u op een andere wijze bijdragen aan het voetbalgeluk in Oeganda? Neem dan contact op via info@julianamill.nl.

Voor dit moment wil zowel Juliana als Farouq iedereen bedanken die aan de actie heeft bijgedragen en laten we samen blijven bouwen aan een betere wereld!