Volg ons op social media:
Naar webshop >

Juliana kan het tij nog niet keren

22 Januari 2023

De laatste overwinning van Juliana dateerde al weer van eind november. Daarna werd in de twee resterende wedstrijden voor de winterstop maar 1 punt behaald. In de eerste wedstrijd na de winterstop moest Juliana met temperaturen net boven het vriespunt aantreden op het kunstgrasveld van de Rakt.

Juliana kwam als beste uit de kleedkamer, en was zeker in de beginfase veelvuldig te vinden op de Udense speelhelft. Met vroeg druk zetten werd de Udense opbouw verstoord, en dit leverde veelvuldig Mills balbezit op. Dit leverde echter niet meer op dan een paar mogelijkheden, omdat er vaak een verkeerde keuze gemaakt werd, of er een Udens i.p.v. Mills been gevonden werd. De enige grote kans die het opleverde, werd echter jammerlijk gemist. Het duurde bijna twintig minuten voor FC de Rakt tot een eerste waarschuwing kwam, een snelle aanval over links werd strak voor het doel gebracht maar daar kon nog redding gebracht worden. Met name in de omschakeling bleef FC de Rakt gevaarlijk. Een bijna identieke aanval leverde de 1-0 op toen er dit keer geen redding gebracht kon worden.

Zo goed als Juliana begon aan de wedstrijd zo slecht was het begin van de tweede helft. FC de Rakt kwam met balbezit vanaf de aftrap over links door en kon de bal vrij voorzetten. Aldaar kwam een vrije schietkans dat via een Mills been in het doel werd gewerkt. Daarna was Juliana het even kwijt. Eerst eindigde een ingooi van Juliana in de voeten van een Rakt aanvaller die de bal voor het doel bracht alwaar afgewerkt kon worden voor de 3-0. Net op het uur werd de bal bij het uitverdedigen in de voeten geschoven van een geheel vrijstaande aanvaller, die de bal vanaf 12 meter hard tegen de touwen wist te werken. Hierna volgden enkele omzettingen, en wist Juliana weer een optisch overwicht te creëren. 10 minuten voor tijd leidde dit tot de eretreffer van Andy Veld. De bal viel voor zijn voeten en hij wist via een Udens been nog voor de 4-1 te zorgen. Verder dan dat kwam men echter niet.

Wedstrijdstatistieken:
FC de Rakt – Juliana 4-1 (rust: 1-0)
Scheidsrechter: Peerenboom (Volkel)
Toeschouwers: 20

Doelpunt Juliana:
80′ 4-1: Andy Veld.