Volg ons op social media:
Naar webshop >

Juliana krijgt de smaak te pakken.

03 Maart 2024

De eerste zondag van maart bracht een prachtige lentedag en Achilles Reek naar Mill. Toch kreeg Juliana al voor de wedstrijd een domper te verwerken toen Maik Veld met een ogenschijnlijk zware blessure al in de warming up af moest haken. Desalniettemin ging Juliana de wedstrijd met vertrouwen in.

In de heenwedstrijd was al gebleken dat beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd zijn, en ook deze middag kon het alle kanten op. De beginfase was dan ook wat aftastend tot de 7e minuut. Na een Millse combinatie werd Wessel Klomp met de rug naar de goal ingespeeld op de punt van de 5 meter. Na een goede aanname draaide hij over zijn tegenstander weg, maar in plaats van de bal terug te leggen verraste hij de Reekse doelman door de bal in de lange hoek te leggen en daarmee Juliana op voorsprong te brengen. Juliana had daarop het betere van het spel en kreeg ook een paar mogelijkheden op meer. Toch was het Achilles wat op gelijke hoogte kwam. Het kreeg een vrije trap te nemen op ruim 20 meter van het doel, die vervolgens strak langs de muur in de hoek werd geschoten. Het spel bleef daarna op en neer golven met Juliana dat het betere van het spel had. Even voor rust kwam het dan ook weer op voorsprong. Na een diepe bal van achteruit kwam de bal tussen verdediging en keeper in niemandskand terecht. De Reekse doelman kwam hierop uit tot buiten de zestien en kon niets anders dan de hoog opspringende bal weg te koppen. Deze kwam echter direct bij Andy Veld terecht die de bal ineens uit de lucht met een prachtige boog over de teruglopende doelman ineens in het doel schoot. Evenals vorige week kon Juliana met een 2-1 voorsprong gaan rusten.

In de tweede helft was het Achilles Reek wat op zoek ging naar de gelijkmaker. Het had dan ook veelvuldig balbezit op de helft van Juliana maar het was vooral voorin onmachtig om iets te forceren. Behalve een paar halve mogelijkheden wist het eigenlijk niets te creëren. Juliana op haar beurt loerde op de omschakeling maar het vertrouwen van met name de defensie is door een aantal decepties in de eerste seizoenshelft nog broos. Uitverdedigen was dan soms ook wat paniekerig waardoor het zelf ook niet voldoende er uit kon komen. De beste kans nog kwam zo rond de 70e minuut toen Stan Peters alleen op de doelman af kon. De bal stuiterde echter te ver van zijn voet waardoor de kans verloren ging. Vlak voor tijd kwam toch een kans voor Achilles, een afgeslagen aanval werd van zo’n 18 meter ingeschoten en zeilde naar de bovenhoek. Het was echter doelman Lars Kerkhof die met een snelle reactie de bal stijlvol uit de kruising wist te halen en zo de glijkmaker voorkwam. In belessure tijd maakte Stan zijn eerdere misser helemaal goed, een aanval over meerdere schijven op links eindigde bij Stan Peters net buiten de zestien. Hij kon daar vrij aannemen om de bal vervolgens hard in de kruising schieten. Met deze overwinning heeft Juliana voorlopig een rechtstreekse degradatie plaats verlaten.

Wedstrijdstatistieken:
Juliana – Achilles Reek 3-1 (rust: 2-1)
Scheidsrechter: van Uden (Vorstenbosch)
Toeschouwers: 140

Doelpunten:
7′ 1-0: Wessel Klomp
19′ 1-1: Rick van Leuken
39′ 2-1: Andy Veld
93′ 3-1: Stan Peters