Volg ons op social media:
Naar webshop >

Juliana krijgt een herkansing

20 Mei 2024

Op de laatste speeldag had Juliana een houdini-act nodig om nog een kans te behouden om in de 4e klasse te blijven. Het moest zelf winnen van Milsbeek, dat nog een kans had op het kampioenschap, terwijl Achates moest verliezen van Maasduinen, dat op zijn beurt bij een overwinning het periodekampioenschap veilig stelde. Milsbeek moest hopen op verlies van SES, om zo nog kans te behouden op het kampioenschap.

Juliana had dus eigenlijk niets te verliezen, en zocht dan ook vanaf de eerste minuut de weg naar voren. Dit leidde in de eerste 10 minuten al tot twee dotten van kansen die nog niet verzilverd werden. Echter ook Milsbeek deed goed mee, zo moest Jasper Bergmans reddend optreden door met zijn vuist een zwabberbal vanaf 20 meter te keren. Halverwege de eerste helft leek Juliana op voorsprong te komen. Andy Veld werd gelanceerd en speelde Luc van Tienen aan, die de bal langs de doelman schoof. Het doelpunt werd echter (onterecht) afgekeurd wegens buitenspel. Even later was er een grote kans voor Milsbeek, de binnenkant van de paal bracht echter redding voor Juliana. Tot de rust bleef het spel op en neer golven, waarbij Juliana de iets betere kansen kreeg maar er werd niet gescoord. De rust brak dan ook aan bij een 0-0 stand.

In de rust werd duidelijk dat SES met 2-0 voor stond, en Achates o pzijn beurt met 2-0 achter. Deze tussenstanden maakten dat de kampioenskansen van Milsbeek eigenlijk wel verkeken waren, voor Juliana was dit echter een teken om er nog een tandje bij te zetten en vol voor de overwinning te gaan. Na een aantal speldenprikken van Juliana kwam in de 57e minuut de verlossing. Stan Peters werd aangespeeld en kapte op de achterlijn zijn tegenstander uit. Zijn lage voorzet in een melee van spelers werd het beste beoordeeld door Bas Kremers, die de bal met de punt van de schoen langs de Milsbeekse doelman in het net deponeerde. Juliana ging ook nog op zoek naar een tweede treffer, Milsbeek bleef echter in de counter gevaarlijk. In de 62e minuut mocht het dan ook een corner nemen, die bij de tweede paal hard werd ingekopt maar door Jasper Bergmans subliem werd gekeerd. Vervolgens troefde aan de rechter zijlijn Erhan Hillebrand zijn directe tegenstander af, en slingerde de bal naar voren, die via Luc van Tienen en een verdediger op links bij Andy Veld terecht kwam. Andy kapte naar binnen en zocht naar ruimte om vervolgens met een laag schot de doelman kansloos te laten. Na deze 0-2 was het voor Juliana de zaak dicht te houden achterin. Milsbeek probeerde het nog wel maar Juliana bleef redelijk eenvoudig op de been. Juliana krijgt nu nog via de nacompetitie de kans om alsnog in de 4e klasse te blijven.

Wedstrijdstatistieken:
Milsbeek – Juliana Mill 0-2 (rust: 0-0)
Scheidsrechter: Moussa (Venray)
Toeschouwers: 200

Doelpunten:
57′ 0-1: Bas Kremers
62′ 0-2: Andy Veld