Volg ons op social media:
Naar webshop >

Juliana meest gelukkige ploeg

20 November 2022

In het eerste echte koude weekend van deze competitie kreeg Juliana het Ottersumse Achates op bezoek. Achates had na een matige competitiestart de weg omhoog weer gevonden. Juliana was op zijn beurt juist in een neerwaartse spiraal beland na drie ongelukkige nederlagen.

In de eerste 20 minuten was Juliana duidelijk de betere ploeg en al bij de eerste de beste aanval in de eerste minuut had de ploeg al op voorsprong kunnen komen, ware het niet dat er bij de eerste paal nog net redding gebracht kon worden. Juliana bleef gaan voor de voorsprong en kreeg even later weer een levensgrote kans. Ditmaal was het echter een Ottersumse verdediger die Wessel Klomp van scoren wist te houden met een sublieme verdedigende actie. Nadat de keeper al omspeeld en verslagen was, wist hij nog met een uiterste krachtsinspanning de bal voor de voeten weg te glijden en tot corner te verwerken. Na twintig minuten ebde het offensief van Juliana wat weg, en kon Achates meer tegenstand bieden. Tot kansen kwam het echter niet.

In de tweede helft nam Achates steeds meer het initiatief en drong het Juliana meer en meer terug op eigen helft. Zo halverwege de tweede helft was het Jasper Bergmans die een eerste keer redding kon brengen toen hij de bal nog net onder de lat weg kon tikken. Even later kon hij zich een tweede keer onderscheiden toen hij zich tot het uiterste strekkend nog net een geplaatst schot onder in de hoek tot corner kon verwerken. Toen iedereen zich eigenlijk al neergelegd had bij een gelijkspel was het toch Juliana wat alsnog toesloeg. In de 88e minuut mocht het een vrije trap op de middenlijn nemen die op de rand van de zestien werd gelegd. Daar was het Melvin de Klijn die zich met een goede aanname vrij kon spelen en de bal vervolgens uit een halve draai langs de keeper in het doel wist te schieten. Achates probeerde hierna nog aan te zetten waardoor Juliana in de tegenstoot zelfs nog kansen kreeg op meer. Dit bleef echter uit waardoor Juliana een misschien wel onverdiende maar uiterst nuttige kleine overwinning boekte.

Wedstrijdstatistieken:
Juliana – Achates 1-0 (0-0)
Scheidsrechter: Azghiri (Eindhoven)
Toeschouwers: 105

Doelpunt:
88′ 1-0: Melvin de Klijn