Volg ons op social media:
Naar webshop >

Juliana morst ook in Beers

01 Oktober 2023

Vorig seizoen was de wedstrijd in Beers een ware titanenstrijd, die alles in zich had wat voetbal mooi maakt. Deze editie kende een heel ander verloop maar van een titanenstrijd was zeker geen sprake.

De wedstrijd begon nog hoopvol, en het spel golfde in het begin op en neer. Voordat de wedstrijd echter goed en wel op gang kwam was deze al grotendeels gespeeld. In de elfde minuut wilde een Juliana verdediger de bal wegglijden in de eigen 16, een inlopende Beerse aanvaller kreeg vervolgens een duwtje in de rug, wat aanleiding was om over de glijdende verdediger te duikelen. Voor de scheidsrechter was dit voldoende om de bal op 11 meter te leggen en zo Beers een vrije schietkans te bezorgen. Tot overmaat van ramp is er in de nasleep ook nog iets onoorbaars gezegd, waardoor Gijs Toonen ook nog de rode kaart kreeg voorgeschoteld. HBV nam dus al snel een voorsprong en speelde ook nog eens met 11 tegen 10. In de rest van de 1e helft had HBV weliswaar het meeste balbezit maar kreeg Juliana de beste kansen in gevaarlijke uitbraken, het vergat echter te scoren. Vlak voor rust kwam HBV toch op een 2-0 voorsprong. Eerst kwam een bal te gemakkelijk voor de goal, en daarna lukte het meerdere verdedigers niet de bal goed weg te werken. Toen de bal uiteindelijk belandde bij Don Linders kon hij de bal tegen de touwen werken.

Direkt na rust een zelfde situatie, ditmaal uit een corner. Opnieuw zag de Juliana defensie er slecht uit bij het wegwerken van de bal, waardoor deze bleef hangen. Uiteindelijk werd er weer een Beerse voet gevonden die de bal tegen het net kon werken voor een 3-0 voorsprong. Daarna was het spelbeeld weer gelijk aan de eerste helft. HBV had het meeste balbezit maar deed er te weinig mee, en Juliana bleef kansen krijgen in gevaarlijke uitbraken, maar deed ook hier te weinig mee. Uiteindelijk mocht de ingevallen 17-jarige Luc van Tienen dan toch nog iets terug doen. Hij had al een paar keer oorlog gemaakt, in de voorhoede, maar in de 84e minuut was het raak. Hij werd goed diepgestuurd en na een uitstekende aanname kon hij vrij de 16 in. Daar liet hij de Beerse doelman kansloos en redde zo toch nog de Millse eer.

Wedstrijdstatistieken:
HBV – Juliana Mill 3-1 (rust 2-0)
Scheidsrechter: Benders (Cuijk)
Toeschouwers: 320

Doelpunt Juliana:
84′: 3-1 Luc van Tienen