Volg ons op social media:
Naar webshop >

Juliana niet voorbij Constantia

18 Maart 2024

Langzaam maar zeker komt het einde van het seizoen in zicht, en staat Juliana nog steeds op een plek waarvoor nacompetitie gespeeld zal moeten worden om lijfsbehoud. Constantia is na een goed begin van het seizoen afgezakt naar een plek daar nog net boven, voor Juliana een kans om het gat te dichten.

Al vrij snel werd duidelijk dat Constantia vooral naar Mill was gekomen om niet te verliezen. De ploeg stond vrij defensief en kwam er slechts sporadisch uit. Ook Juliana kwam voorzichtig uit de startblokken en speelde in het begin in een ta laag tempo om het Constantia lastig te maken. Uiteindelijk leverde één van de eerste spaarzame uitvallen van Constantia na een kwartier spelen wel meteen succes op voor de ploeg. Na een counter over rechts volgde een voorzet die door de Millse defensie wat ongelukkig werd verlengd met het hoofd. Hierdoor viel de bal precies voor de voeten van Milano van der Cruijsen die de bal van dichtbij over de Millse doelman lifte. Hierna zakte Constantia nog wat meer in, en kon Juliana mede door een traag tempo hier niet doorheen spelen. Toch kwam de ploeg vlak voor rust op gelijke hoogte, toen er wel tempo in een aanval lag. Andy Veld stoomde op over links en kon met een lage bal op rechts de vrijstaande Marijn de Wildt bereiken. Die haalde op zijn beurt de achterlijn en legde de bal terug op Wessel Klomp, die net daarvoor de bal nog slim had laten lopen. Hij liet vervolgens de Wanroijse doelman met een schot over de grond kansloos.

In de tweede helft ging Juliana geholpen door de gelijkmaker wel in een hoger tempo spelen. Constantia daarentegen ging met een dubbele linie voor de eigen zestien hangen. Juliana drong Constantia daardoor wel steeds meer terug, maar zodra het in de zestien kwam werd de aanval vaak geneutraliseerd. Ofwel smoorde de bal in een woud van benen, of de eindpass was net niet zuiver genoeg, of men vond de Wanroijse doelman op zijn weg. Juliana had dan ook een groot veldoverwicht en maakte de meeste anspraak op een overwinning, maar die kwam er niet. Er waren wel een aantal mogelijkheden op meer, maar tot echte grote kansen kwam het niet. Het gaatje naar de onderkant van de middenmoot is er nog steeds, positief is wel dat Juliana er nog steeds zicht op heeft.

Wedstrijdstatistieken:
Juliana Mill – Constantia 1-1 (rust: 1-1)
Scheidsrechter: Harry Kanning (Horst)
Toeschouwers: 200

Doelpunten:
14′ 0-1: Milano van der Cruijsen
41′ 1-1: Wessel Klomp