Volg ons op social media:
Naar webshop >

Juliana niet voorbij de Rakt

21 Mei 2023

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen was de wedstrijd tegen de Rakt, waar de uitwedstrijd nog onder zeer winterse omstandigheden werd gespeeld was het deze keer een stuk aangenamer.

De Rakt is een gevaarlijke tegenstander, dat veel doelpunten produceert. Niet voor niets zijn er 3 spelers van de Rakt hoog terug te vinden in het topscorersklassement. Juliana was dan ook gewaarschuwd. Juliana nam dan ook direct het initiatief en zette de Rakt onder druk. Meer gevaar dan een kopbal rakelings naast leverde dat in eerste instantie niet op. De Rakt op haar beurt maakte zijn reputatie waar, in de 11e minuut werd een scherpe aanval vanaf links ingebracht die via een uitgestoken been over de keeper in het doel verdween. Juliana liet het er echter niet bij zitten en toog weer ten aanval. Een flitsende aanval door het midden met Camiel van Geenen en Jarne Schaap beland uiteindelijk bij Wessel Klomp, deze bedenkt zich geen moment en schiet kiezelhard binnen. Juliana blijft de betere ploeg en krijgt ook nog kansen maar vind telkens de doelman op haar pad.

Ook in de tweede helft is Juliana de beter voetballende ploeg, en zet het de Rakt met de rug tegen de muur. Aanvankelijk levert dit wel de nodige kansen op, maar een treffer blijft uit. Tot Juliana in de 65e minuut een vrije trap mag nemen. De bal wordt breed gespeeld op Cas Brienen, in eerste instantie raakt hij de bal nog niet helemaal lekker, maar krijgt hij een herkansing. Deze schiet hij vervolgens met links we prima binnen, waardoor Juliana een voorsprong neemt. Juliana probeert hierna door te drukken naar een 3-1 voorsprong, maar op het moment dat deze lijkt te gaan vallen is het de Rakt wat profiteert van een misverstand in de Millse defensie en uit het niets voor 2-2 zorgt. Ook in het restant probeert Juliana nog te forceren maar doelpunten levert dit niet meer op.

Wedstrijdstatistieken:
Juliana – FC de Rakt 2-2 (rust: 1-1)

Doelpunten Juliana:
23′ 1-1: Wessel Klomp
65′ 2-1: Cas Brienen