Volg ons op social media:
Naar webshop >

Juliana op de valreep langs Herpinia

26 April 2023

Met nog 5 wedstrijden te gaan moest Juliana aantreden tegen Herpinia in Herpen. Er is nog een kleine kans op nacompetitie maar dan is het zaak om wedstrijden te winnen.

Ondanks een lastig bespeelbaar veld trok Juliana vanaf het begin het initiatief naar zich toe. Dit resulteerde ook meteen in twee dotten van kansen maar helaas leidden deze nog niet tot een doelpunt. De grootste kans van de eerste helft kwam nog binnen het kwartier maar dan voor Herpinia. Een voorzet bij de tweede paal werd goed terug gekopt, maar de bal werd vervolgens hoog over geschoten. Vlak voor rust mag Herpinia ook nog een vrije trap nemen, maar die wordt in de muur geschoten. Ook Juliana schiet in de tegenstoot nog op doel, maar de keeper kan de bal nog net onder de lat wegtikken.

Waar in de eerste helft veelal de lange bal gespeeld werd probeerde Juliana het in de tweede helft wat meer in de korte combinatie, en blijft het een veldoverwicht houden. Na een uur spelen denkt Andy Veld gescoord te hebben uit een vrije trap die door niemand wordt aangeraakt. De scheidsrechter beslist echter te fluiten voor buitenspel waardoor het feest niet doorgaat. In de 82e minuut is het dan toch raak voor Juliana een vrije trap vanaf rechts wordt door centrale verdediger Gijs Toonen onberispelijk binnengekopt. In het restant begint Herpinia nog een wanhoops offensief, maar Juliana staat verdedigend goed en geeft niets meer weg.

Wedstrijdstatistieken:
Herpinia – Juliana Mill 0-1 (rust: 0-0)
Scheidsrechter: M. van Dorst

Doelpunt:
82′ 0-1: Gijs Toonen