Volg ons op social media:
Naar webshop >

Juliana overklast SIOL

07 April 2023

Na twee afgelastingen vanwege de overvloedige regenval mocht Juliana op een donderdagavond aantreden tegen het katwijkse SIOL. De heenwedstrijd was nog ongelukkigerwijs verloren gegaan, dus had Juliana nog wat recht te zetten.

SIOL kwam iets beter uit de startblokken dan Juliana, dit leidde tot een paar mogelijkheden in de openingsfase, maar gescoord werd er niet. Na een klein kwartier vloeiden de krachten bij SIOL al weg en nam Juliana de overhand. Dit leidde in de 24e minuut tot de eerste treffer van de avond. Na een in eerste instantie afgeslagen aanval was het Bas Kremers die goed druk zette de bal blokte en er zodoende voor zorgde dat de bal via hem in het doel verdween. Het Juliana feestje werd echter nog in diezelfde minuut al weer ruw verstoord. De defensie stond nog niet goed, stapte tot overmaat van ramp ook nog verkeerd in dat zorgde ervoor dat geheel vrijstaand Dani van Dreumel al weer de 1-1 aan kon tekenen. Juliana was geenszins van slag en bleef verzorgd voetbal spelen op de helft van SIOL. Een kleine 10 minuten voor rust werd Jord Thijssen aangespeeld halverwege de SIOL helft, hij speel in één keer door op Bas Kremers op rechts die op zijn beurt de bal hard en strak laag voorgaf. Daar werd Melvin de Klijn gevonden die keurig afrondde voor de 2-1. Op slag van rust werd het ook nog 3-1 toen Jarne Schaap een afgeslagen bal van zo’n 20 meter perfect in de kruising schoot.

In de tweede helft ging Juliana door met de score verder uit te breiden. Al een paar minuten na rust was het opnieuw Bas Kremers die aan het eind stond van een vlotte aanval en de 4-1 op het bord zette. SIOL kon daar niet heel veel tegenover stellen, maar leek toch door persoonlijke fouten weer terug in de wedstrijd te komen. Knullig balverlies leidde er toe dat Owen Blokland vrij door het midden op kon stomen, en nog wel via de hand van de Juliana doelman binnen kon werken. Heel even kreeg SIOL daardoor hoop op meer, maar dat zorgde er vooral voor dat Juliana kansen kreeg op meer. Uiteindelijk was het Boyd Heijnemans die met een kopbal uit een afgemeten hoekschop aan alle Katwijkse illusie een einde maakte. Het slotakkoord van de avond was nog voor Andy Veld die met een keurige scuiver in de lange hoek de 6-2 eindstand liet noteren. Tussendoor waren er nog legio kansen gemist, waaronder een strafschop gegeven door de prima leidende scheidsrechter van dienst.

Wedstrijdstatistieken:
Juliana – SIOL 6-2 (rust 3-1)
Scheidsrechter: Enrico Meulenbroek (Gemert)
Toeschouwers: 75

Doelpunten:
24′ 1-0: Bas Kremers
24′ 1-1: Dani van Dreumel
36′ 2-1: Melvin de Klijn
44′ 3-1: Jarne Schaap
50′ 4-1: Bas Kremers
59′ 4-2: Owen Blokland
75′ 5-2: Boyd Heijnemans
82′ 6-2: Andy Veld