Volg ons op social media:
Naar webshop >

Juliana sprokkelt weer een puntje

29 Januari 2024

Na weken van slecht weer, regen en vorst kon er op de laatste zondag van januari weer gevoetbald worden. Onder een stralende zon mocht Juliana op bezoek bij Achates uit Ottersum. De kwaliteit van het veld liet wel wat te wensen over, maar dat mocht de pret niet drukken.

Juliana begon voortvarend aan de wedstrijd, en dit resulteerde al in de tweede minuut in een levensgrote kans toen Andy Veld alleen op de keeper aan mocht. De laatste kon de inzet echter met de voet keren maar moest wel een rebound weggeven. Daarbij werd Stan Peters vol in de rug gelopen, iedereen dacht aan een strafschop maar de scheidrechter ging daar niet in mee. Juliana bleef het betere van het spel houden tot aan de 17e minuut, de eerste de beste keer dat Achates in het strafschopgebied van Juliana verscheen mocht het meteen een strafschop nemen nadat een speler onderuit werd gegleden. Dit buitenkansje werd verzilverd door Damian Matulessy. Juliana was hierdoor even van slag, maar pikte de draad van het eerste kwartier al weer snel op. Het kwam dan ook verdiend op gelijke hoogte toen een met snelle combinatie op rechts Stan Peters de vrijstaande Wessel Klomp kon bedienen. Die had vervolgens geen moeite om de bal in het doel te werken. Daarmee werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft bleef het spelbeeld grotendeels hetzelfde. Juliana was duidelijk de bovenliggende partij, Achates moest zich bepereken tot counters en afstandsschoten, maar raakte daarbij wel 2x de lat. Juliana daarentegen creëerde de nodige kansen, maar had niet altijd het vizier op scherp waardoor de bal naast of over het doel werd geschoten. Ook de Ottersumse doelman wist de nodige ballen te keren met uitstekend keeperswerk. In de 72e minuut leek Juliana nog een extra voordeel te krijgen. Na een stevige charge werd een Ottersumse speler heel zwaar gestraft met een directe rode kaart. Juliana ging hierna nog nadrukkelijker in de aanval maar werd daarbij ook steeds gehaaster. Te vaak ging dit over in opportunisme en ten koste van zorgvuldigheid. Daarbij ontbrak het ook aan het kleine beetje geluk wat soms nodig is waardoor er geen verandering meer kwam in de score.

Wedstrijdstatistieken:
Achates – Juliana Mill 1-1 (rust: 1-1)
Scheidsrechter: Straatman (Uden)
Toeschouwers: 90

Doelpunten:
17′ 1-0: Damian Matulessy
35′ 1-1: Wessel Klomp