Volg ons op social media:
Naar webshop >

Juliana terug op aarde

09 Oktober 2022

Na de overwinningen in de eerste twee wedstrijden, en zeker na de ruime zege tegen HBV, was de euforie in het Millse groot. Men dacht ook Cito, dat niet verder was gekomen dan twee gelijke spelletjes, wel even opzij te kunnen zetten. Maar daar kwam men bedrogen uit.

Alhoewel de eerste grote kans voor Juliana was, stelde Cito vanaf de 11e minuut orde op zaken, en binnen 5 minuten liep men uit naar een veilige marge van 3. Het begon met een diepe bal vanuit de Cito defensie. Deze viel tussen de Juliana defensie en de doelman, en daar was Kevin van de Wetering van Cito er als snelste bij om vervolgens keurig af te ronden. Even later werd er knullig balverlies geleden op het Juliana middenveld, een snelle Osse voortzetting leverde een schietkans op vanaf de zestien meter. Deze kon in eerste instantie nog gekeerd worden, maar de rebound was voor Selim Sahinturk die vervolgens eenvoudig binnen kon schuiven. In de 14e minuut was de ramp compleet. Juliana kreeg de bal niet weg voor de doelmond, en uiteindelijk was het Mustafa Guler die met een fraai schot binnenkant paal de Juliana doelman kansloos liet. Cito liet zich daarna wat terugzakken, maar bleef in alle opzichten de baas op het veld. Toch kon Juliana nog wat terugdoen. Een foute pass kon opgepikt worden door Andy Veld die vervolgens de Osse doelman kansloos liet en zo de 3-1 op de borden bracht.

Ook in de 2e helft was de Osse formatie de betere ploeg, zeker in fysiek opzicht troefde het Juliana redelijk eenvoudig af. Juliana probeerde het wel, maar kon geen echte vuist maken. Cito daarentegen bleef bij uitbraken de betere kansen krijgen, maar was slordig in de afwerking. Toch kon Juliana een kwartier voor tijd de spanning nog terugbrengen in de wedstrijd. Na een steekpass van Stan Peters ontsnapte Justin Jacops aan buietenspel. Vervolgens kon hij met een boogbal over de keeper afronden in de verre hoek. Juliana kreeg nog geloof in een gelijkspel, en probeerde het nog wel maar kon geen potten meer breken.

Wedstrijdstatistieken:
CITO – Juliana Mill 3-2 (rust: 3-1)
Scheidsrechter: Kezer
Toeschouwers: 90

Doelpunten:
11′ 1-0: Kevin van de Wetering
13′ 2-0: Selim Sahinturk
14′ 3-0: Mustafa Guler
17′ 3-1: Andy Veld
75′ 3-2: Justin Jacops