Volg ons op social media:
Naar webshop >

Juliana trekt goede lijn door

10 Maart 2024

In 2024 heeft Juliana bijna halverwege maart nog geen enkele nederlaag geleden. Dit keer moest het echter aantreden op het Gennepse kunstgras tegen het lokale Vitesse ’08. Juliana is er veel aangelegen om ook hier een resultaat te halen, en zo geschiedde.

Juliana begon sterk aan de wedstrijd en drong Vitesse ’08 dan ook direct terug op eigen helft. Het eerste gevaarlijke moment kwam toen Andy Veld de bal nog net van de linker zijlijn wist te plukken en naar binnen draaide. Na 4 a 5 balaannames had hij eindelijk zoveel Gennepenaren op het verkeerde been gezat dat hij ruimte kreeg voor een schot. Vanaf zo’n 20 meter haalde hij diagonaal uit, het schot spatte echter buiten bereik van de Vitesse doelman uiteen op de lat. In de daarop volgende aanval mocht Juliana een hoekschop nemen, deze werd voorbij de tweede paal koppend afgeslagen en buiten de zestien gewerkt. Daar stond echter Jarne Schaap die de bal ineens uit de lucht over de verdediging in de verre hoek deponeerde waardoor Juliana al vroeg in de wedstrijd een voorsprong nam. Juliana ging op zoek naar meer, en kreeg daartoe ook meerdere mogelijkheden en kansen. De bal wilde er echter niet in. Tegen het half uur kreeg Vitesse wat meer grip op de wedstrijd en kwam het wat vaker op de helft van Juliana. Dit leidde ook tot resultaat toen een voorzet vanaf links over de verdediging zeilde en voorbij de 2e paal ingeschoten kon worden. Deze eerste inzet werd nog gekeerd de rebound eindigde echter bij Pepijn Broekmans die wel wist binnen te werken.  Vitesse behield hierna het initiatief maar dwong weinig af. Zodoende brak de rust aan bij een 1-1 stand.

In de tweede helft was het wedrom Juliana wat een grote drang naar voren op de mat legde. Dit leidde tot wat mogelijkheden, maar nog geen open kansen. Die kwam er uiteindelijk wel toen een aanval over links via het middenveld helemaal naar rechts werd verplaatst. Wessel klomp haalde de achterlijn, maar diens voorzet werd met de armen gekeerd. De scheidsrechter wees hierop gedecideerd naar de strafschopstip. Wessel klomp plaatste zichzelf achter de bal en schoot de strafschop onberispelijk binnen. Met nog zo’n twintig minuten te spelen kreeg Juliana een numeriek overwicht toen een Vitesse speler met rood werd weggestuurd na natrappen. Vitesse deed echter een omzetting en ging achterin 1 op 1 staan, en wat opportunistischer spelen. Dit zorgde voor een aantal hachelijke momenten voor het Juliana doel. De grootste kans voor Vitesse kwam een paar minuten voor tijd toen een schot van 20 meter dreigde in de bovenhoek te verdwijnen maar met een zweefduik wist doelman Lars Kerkhof het gevaar te keren. In de tegenaanval kon Andy Veld de wedstrijd beslissen toen hij alleen voor de keeper verscheen, zijn inzet eindigde echter in het zijnet. Daarna was het nog een paar minuten billenknijpen voor iedereen die Juliana lief is, er kwam echter geen verandering meer in de stand en zo boekte Juliana een nuttige overwinning.

Wedstrijdstatistieken:
Vitesse ’08 – Juliana Mill 1-2 (rust: 1-1)
Scheidsrechter: Ramon Gronouwe
Toeschouwers: 120

Doelpunten:
7′ 0-1: Jarne Schaap
33′ 1-1: Pepijn Brokemans
61′ 1-2: Wessel Klomp (Pen)