Volg ons op social media:
Naar webshop >

Juliana troeft Festilent af

14 Mei 2023

Op de dag dat Juliana vrouwen 1 het kampioenschap in de 5e klasse binnenhaalde moesten de mannen op bezoek bij kampioen Festilent. Voor zowel kampioen Festilent als Juliana stond er niet veel meer op het spel. Festilent is al kampioen en Juliana is veilig in de middenmoot.

Desondanks begon juliana sterk aan de wedstrijd, en viel direct vanaf de aftrap al de eerste kans te noteren. Deze werd echter nog over geschoten. In de negende minuut was het na een perfecte aanval wel raak voor Juliana. Vanuit het centrum wordt de bal naar rechts gespeeld waarvandaan direct het middenveld wordt ingespeeld. Na 1 keer raken komt rechtsbuiten Jarne Schaap met een harde lage voorzet, voor het doel stapt Bas Kremers over de bal heen waarmee hij de vanaf links naar binnen gekomen Vince van Reijmersdal een niet te missen kans bied en Juliana op voorsprong zet. Festilent probeert daarna wat terug te doen maar stuit op een soeverein keepende Jasper Bergmans die soms met behulp van z’n vingers en de paal zijn doel schoon houdt. Vlak voor het half uur verdubbelt Juliana de voorsprong. Bas Kremers wordt diep gestuurd door Wessel Klomp en omzeilt buitenspel. Alleen voor de keeper schuift hij beheerst binnen. Nog voor rust probeert Festilent terug in de wedstrijd te komen, maar het komt niet tot scoren.

Na rust begint Festilent aan een hernieuwd offensief in het eerste kwartier rijgt het de kansen aaneen, maar Jasper Bergmans is deze middag niet te passeren. Juliana op haar beurt speelt het slim in de tweede helft. Het laat de bal aan Festilent en wacht op het foutje dat vanzelf een keer gemaakt wordt. Na iets meer dan een uur spelen gooit Juliana de wedstrijd in het slot. Opnieuw is het Bas Kremers die aan de basis staat. Waar iedereen denkt dat een dieptepass niet meer te halen is houdt Bas de bal toch nog op snelheid binnen, om vervolgens de perfecte voorzet af te leveren. Voor het doel is het dan Camiel van Geenen die tegendraads inkopt en de 0-3 scoort. Direct daarna lijkt Festilent iets terug te doen maat de enige keer dat de Juliana doelman geklopt wordt is dat vanuit buitenspel positie waardoor dit feestje niet doorgaat. Juliana troeft zo kampioen Festilent af.

Wedstrijdstatistieken:
Festilent – Juliana 0-3 (rust 0-2)
Scheidsrechter: P. Ptak

Doelpunten:
9′ 0-1: Vince van Reijmersdal
28′ 0-2: Bas Kremers
61′ 0-3: Camiel van Geenen