Volg ons op social media:
Naar webshop >

Juliana verslaat Gassel

29 Januari 2023

In de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft kreeg Juliana het laaggeplaatste Gassel op bezoek. Gassel had alleen in de allereerste wedstrijd weten te imponeren, en daarom werd er niets minder verwacht dan een overwinning van Juliana.

Dit ging minder makkelijk dan het verschil in stand op de ranglijst deed vermoeden. Dit had echter vooral te maken met Juliana zelf. De eerste helft werd dan ook vooral gekenmerkt door het missen van hele en halve kansen. Juliana kwam maar liefst tot 7 hele en nog een handvol halve kansen, maar gescoord werd er niet in de eerste helft. Maar één keer kon Juliana zich beroepen op pech toen een harde schuiver op de paal belandde. Gassel kwam niet verder dan 1 kans in de eerste helft maar ook daar faalde men in de afronding.

Het begin van de tweede helft leek een kopie van de eerste helft toen er weer een paar kansen om zeep geholpen werden. Uiteindelijk was het in de 54e minuut dan toch raak voor Juliana. Na een eerste afgeslagen bal kon Andy Veld oppikken, die eerst om zijn tegenstander draaide en vervolgens de bal over de keeper in de kruising deed belanden. Daarmee was de ban gebroken en enkele minuten later werd de vrijstaande Melvin de Klijn aangespeeld op de penalty stip, die had vervolgens geen probleem met afronden voor de 2-0. In de 63e minuut kwam de derde treffer op naam van Camiel van Geenen die diagonaal binnen kon schieten. In de 72e minuut kwam ook Jordy de Klijn op het bord toen hij de bal onder de keeper door in het doel kon werken. Tussendoor had Remco van der Heijden nog een keer het net gevonden voor Gassel voor een 4-1 eindstand.

Wedstrijdstatistieken:
Juliana – Gassel  4-1 (rust: 0-0)
Scheidsrechter: Bos (Meerlo)
Toeschouwers: 65

Doelpunten:
54′ 1-0: Andy Veld
59′ 2-0: Melvin de Klijn
63′ 3-0: Camiel van Geenen
69′ 3-1: Remco van der Heijden
72′ 4-1: Jordy de Klijn