Volg ons op social media:
Naar webshop >

Juliana vindt nog geen aansluiting

05 Maart 2023

Juliana had in de thuiswedstrijd tegen Cito eiegenlijk een overwinning nodig om nog aanspraak te kunnen maken op een nacompetitieplek en de aansluiting weer terug te vinden. In de dying seconds ging het echter net mis op het Millse sportpark.

Cito begon sterker aan de wedstrijd, maar Juliana had geleerd van de heenwedstrijd in Oss waar de wedstrijd al in het eerste kwartier werd verloren. Juliana trapte dit keer niet in de Osse val, en gaf geen kans weg. Nadat de Osse aandrang afnam kreeg Juliana meer en meer grip op de wedstrijd en ging het ook gedurfder spelen. Dit leverde wat kleine mogelijkheden op, maar het hoogtepunt kwam in de 26e minuut. Na een snelle combinatie door het midden over 4 of 5 schijven werd Melvin de Klijn vrijgespeeld binnen de zestien. Hij haalde de achterlijn en speelde de bal goed terug op Wessel Klomp die op zijn beurt de Osse doelman kansloos liet. Tien minuten later viel al weer de gelijkmaker. Verkeerd instappen zorgde ervoor dat vanaf links een gave voorzet kon worden afgeleverd. Bij de verre paal was het Kevin van de Wetering die de Millse defensie aftroefde en eenvoudig kon inkoppen.

In de tweede helft was Juliana de betere ploeg en kreeg het ook kansen op meer. De afwerking was echter vaak te gehaast, waardoor de kansen verloren gingen. Ook de Osse ploeg bleef voetballend gevaarlijk, maar ook zij wisten het net nog niet te vinden. In de 88e minuut kwam Juliana dan toch nog op voorsprong Melvin de Klijn mocht vanaf 20 meter aanleggen voor een vrije trap en hij trapte de bal diagonaal subliem in de bovenhoek. Voor Cito was dit het sein om nog een keer massaal ten aanval te trekken. In de 94e minuut werd dit nog beloond. Een aanval werd in eerste instantie afgeslagen, maar werd door Kevin van de Wetering volley op doel geschoten. De Millse doelman stond op het verkeerde been en zo viel alsnog de gelijkmaker. Juliana mocht hierna nog aftrappen maar daarna was de wedstrijd gedaan.

Wedstrijdstatistieken:
Juliana – Cito 2-2 (rust 1-1)
Scheidsrechter: Straatman (Uden)
Toeschouwers: 100

Doelpunten:
26′ 1-0: Wessel Klomp
36′ 1-1: Kevin van de Wetering
88′ 2-1: Melvin de Klijn
94′ 2-2: Kevin van de Wetering