Volg ons op social media:
Naar webshop >

Juliana Vrouwen 1 boekt overtuigende zege in drukbezochte derby

17 April 2023

Na twee voetballoze zondagen voor koploper Juliana Vrouwen 1 werd er enorm toegeleefd naar de derby en topper tegen de nummer drie van de ranglijst, SES Vrouwen 1. Na de gelijkopgaande wedstrijd in Langenboom eind januari, die in 1-1 eindigde, bleven beide teams in de wedstrijden nadien ongeslagen en dus werd er een spannend duel verwacht. Supporters van beide clubs hadden blijkbaar dezelfde gedachte, waardoor dit wellicht de drukbezochtste wedstrijd van de Juliana Vrouwen 1 in jaren was.

In tegenstelling tot de wedstrijd drie weken geleden tegen De Zwaluw waren Ivora en Giede helaas niet speelklaar, maar daar tegenover stond de terugkeer van Inass.
Onder ideale weersomstandigheden en op een strak gemaaid hoofdveld liet Juliana Vrouwen 1 er geen gras over groeien. Met veel strijd werden de meeste onderlinge duels gewonnen en in balbezit werd er combinatievoetbal gespeeld. Dit leidde ertoe dat het spel zich voornamelijk op de helft van SES afspeelde, dat moeilijk onder de druk vandaan kwam. Juliana drukte door en uit een van de hoekschoppen werd door Manon in de zevende minuut de openingstreffer binnen getikt nadat de bal via de Langenboomse doelvrouw voor haar voeten viel. Daarna volgden er nog kansen voor Renske, Susan en Cindy, maar doelpunten vielen er niet. SES kon daar aanvallend weinig tegenover zetten, mede door goed verdedigend werk van Michelle, Lotte en Wies.

De eerste kans in de tweede helft was voor Sem, die vanaf dichtbij de bal net naast de verkeerde kant van de paal plaatste. Toch kwam SES redelijk goed uit de kleedkamer en werd een hard schot van een hun spitsen door doelvrouw Sharon knap tegengehouden. Het bleek voor Juliana een waarschuwingsschot te zijn, waarna Cindy haar klasse liet zien. Alsof ze de bal aan een touwtje had stond ze aan de basis van de aanvallen. In de 66e minuut was ze zelf het eindstation van een van de aanvallen door een rebound binnen te schieten en in de 70e minuut besliste ze de wedstrijd met een prachtig afstandsschot. Desondanks bleef SES tegenstand bieden en via een van hun uitvallen werd in de 88e minuut de 3-1 binnengeschoten. SES drong daarna nog aan, terwijl aan de andere kant Renske nog een enorme kans onbenut liet.

Na het laatste fluitsignaal van de keurig leidende scheidsrechter volgde er een explosie van vreugde bij Juliana. De overwinning werd gevierd en tijdens het stoom afblazen ging zelfs het brandalarm nog af.
In de kantine ging het vooral over de publieke belangstelling voor de Juliana Vrouwen en men hoopt dat zondag 23 april 2023 om 10.00 uur het publiek de weg naar ons mooie sportpark weer weet te vinden. Dan staat namelijk de thuiswedstrijd tegen Olympia’18 Vrouwen 2 op het programma. In Boxmeer werd afgelopen najaar moeizaam een punt binnengehaald (0-0), dus de aanmoedigingen zijn zeker nodig met het oog op een goed resultaat!