Volg ons op social media:
Naar webshop >

Juliana Vrouwen 1 in stijl kampioen!

20 Mei 2023

Na een geslaagde meidendag was bij koploper Juliana Vrouwen 1 twee weken lang het vizier gericht op het slotstuk van de competitie. Allereerst stond de topper tegen titelconcurrent Festilent Vrouwen 2 op het programma, waarbij er door het onverwachte puntenverlies bij inhaalwedstrijden van de andere titelconcurrent Achates Vrouwen 1 er plotseling een scenario ontstond dat Juliana Vrouwen 1 op zondag 14 mei 2023 op het eigen hoofdveld al kampioen zou kunnen worden. Daarvoor zou het zelf moeten winnen en zou de concurrentie punten moeten laten liggen.

Bij het onder een stralende zon betreden van het Juliana Sportpark-Verweijen ICT, kon je direct aan alles voelen dat er iets speciaals stond te gebeuren. De onderhoudsploeg van Juliana had gezorgd voor een schitterend hoofdveld en de Juliana Vrouwen 1 hadden nagenoeg een geheel fitte selectie. De onlangs moeder geworden Yeshi was er nog niet bij; Giede was er wel bij, maar helaas nog niet speelklaar. Het belang van de wedstrijd was ook bij het talrijk opgekomen publiek duidelijk: veel ouders, partners, familieleden, vrienden, kennissen, Juliana-vrijwilligers, Juliana Vrouwen 2 en enkele herenelftallen hadden zich bij het hoofdveld verzameld.

Juliana Vrouwen 1 kwam onder luid applaus en in gloednieuwe uitshirts, gesponsord door GRABB (Gerda Relou) en Raamdecoratie Nijmegen (Patrick Hermens), uit de kleedkamer. Het was dan ook een genot om te zien dat het team vanaf het begin van de wedstrijd liet blijken dat het vandaag onverslaanbaar zou zijn. Zelfs de snelle 0-1-achterstand uit een gescoorde vrije trap van Festilent bracht geen twijfel in de ploeg. Het ijzersterke middenveld met Daisy, Susan en Cindy zorgde ervoor dat Juliana de grip op de wedstrijd niet verloor en kort na de 0-1 was het Daisy die met een afstandsschot zorgde voor de gelijkmaker. Nog binnen het openingskwartier was het Suze die in haar kenmerkende spitsenstijl zorgde voor de 2-1. Daar waar Juliana voor gevaar bleef zorgen via buitenspeelsters Renske en Sem, kon Festilent hun topscorer maar moeilijk bereiken. Door goed verdedigend werk van Lotte, Wies, Ivora en Manon hoefde doelvrouw Sharon voor de rust niets anders meer te doen dan één keer juichen. Het was wederom Suze die scoorde, nadat zij een tegen de lat afgeketste bal kon binnen tikken.

Tijdens de rust werd er door diverse personen naar Achates gebeld voor de tussenstand van hun Vrouwenteam, maar doordat er verschillende tussenstanden de ronde gingen, was iedereen eigenlijk onwetend. De Juliana Vrouwen trokken zich er niets van aan en gingen na de rust door op hun elan. Met Michelle, Mara, Iza en Inass werden er ook nog eens vier verse krachten ingebracht. Het was Sem die voor de zoveelste keer de diepte in werd gestuurd en de één op één met de Zeelandse doelvrouw rondde zij beheerst af. Daarmee was de wedstrijd kort na rust beslist, maar van verslapping was geen sprake. De druk op het Zeelandse doel bleef aanhouden en zonder na te denken was het Inass die met een hard schot de 5-1 op het scorebord zette. Voor Inass een bekroning voor haar harde werk om na enkele tegenslagen jezelf zo terug te knokken om er weer topfit bij te zijn. Het slotakkoord was voor het inmiddels voor het kampioenschap uitgeschakelde Festilent, dat met een tweede doelpunt de eindstand van 5-2 vastlegde.

Na het laatste fluitsignaal van de keurig fluitende scheidsrechter Hendriks, verzamelde het gehele Juliana Vrouwen 1-team zich om de winst op deze belangrijke wedstrijd te vieren. Een kring werd op het veld gevormd om de uitslag van de enige overgebleven concurrent Achates af te wachten. Een lang moment van stilte werd opgevolgd door een vreugde-explosie, nadat bekend werd dat Achates met 3-4 had verloren. Juliana Vrouwen 1 is KAMPIOEN! In de blauw-witte rook, het vuurwerk, de spuitende champagne en rondvliegende bloemen werden de kampioensbeker, bloemen en een spandoek uitgereikt en werd alles vastgelegd door onze eigen fotograaf Rianne.

De festiviteiten zette zich na de wedstrijd voort naast het veld, waar de voetbalsters onder het genot van veel geschonken rosébier en bouncende beats werden gefeliciteerd door hun supporters. Nadat trainer Erwin en vlaggers Maarten en Raimond onder de douche waren gezet, konden de vrouwen hun eigen douchebeurt in de kleedkamer gaan vieren. Douchen als kampioen blijkt toch echt anders te zijn dan douchen na elke andere willekeurige wedstrijd. Alle speelsters en verschillende supporters verplaatsten zich richting familie Verweijen aan de Wanroijseweg, waar per toeval een tent stond omdat hier eerder dit weekend al een feest had plaatsgevonden. Er werd door eenieder zeer snel geïmproviseerd om hier tot in de avond het kampioenschap eens goed in te luiden: er was een locatie, licht en geluid, een barbecue en heel veel bier! De blijdschap van eenieder was groter dan de vermoeidheid van eerder die dag, er werd flink gefeest met hier en daar momenten die velen van hen niet snel meer zullen vergeten en de volgende dag nog voelbaar waren.

Diezelfde avond nog beloofde hoofdtrainer Erwin van Abel een lunch te verzorgen voor ‘zijn vrouwen’ en belofte maakt schuld. Op maandagochtend werden eerst de mannen van de onderhoudsploeg tijdens de koffiepauze verrast met appelflappen, waardoor de dames hartelijk werden toegezongen. Na deze wedstrijdbespreking bij Juliana werden de voorbereidingen getroffen voor de lunch bij huize van Abel. Zonder al te veel energie verzamelde de club vrouwen zich en alles waarmee zij die zondag werden overvallen, werd nu nog eens uitgebreid nabesproken. Opnieuw werd deze dag afgesloten met een barbecue. Onze moeder in Spee én teammanager Monica deelde nog een laatste tussenstand van het topscoordersklassement en de aanmoediging voor het behalen van het 100+ doelpuntensaldo in de aankomende 2 laatste wedstrijden tegen Vorstenbosch en Achates.

Hartelijk dank aan iedereen die tot nu toe heeft bijgedragen aan het vieren van de kampioenstitel! De vrouwen laten het kampioenschap in de loop van deze week langzaam indalen en bereiden zich voor op hun (eigenlijk eerder bedachte kampioens)wedstrijd tegen Vorstenbosch Vrouwen 2 aanstaande zondag 21 mei om 10.00 uur in Vorstenbosch. Waarna het kampioenschap uitgebreid gevierd zal geworden door de Vrouwen van Juliana, met daarbij de seizoensafsluiting op het Juliana Sportpark-Verweijen ICT. Dus hierbij een oproep aan eenieder voor de wedstrijd van zondag: supporters, familieleden, buren, andere teams van Juliana, jeugd en senioren, beheerders en vrijwilligers, bestuursleden en andere belangstellenden – “Wij zouden het ontzettend mooi vinden om samen met jullie het kampioenschap te vieren in Vorstenbosch en Mill aanstaande zondag, hopelijk zien we jullie dan!”