Volg ons op social media:
Naar webshop >

Juliana Vrouwen 1: ‘Oeps… We did it again!’

29 Mei 2024

Het mag met recht een huzarenstukje worden genoemd: Juliana Vrouwen 1 is wederom kampioen! 378 dagen nadat het kampioen werd van de 5e klasse, is het op zondag 26 mei 2024 kampioen geworden van de ijzersterke 4e klasse. De promovendus was 21 wedstrijden lang op achtervolgen aangewezen richting Nooit Gedacht Vrouwen 2, maar nadat die ploeg op Tweede Pinksterdag in een rechtstreeks duel werd verslagen, werd na de laatste competitiewedstrijd in Berghem tegen nummer elf Berghem Sport Vrouwen 1 met een 0-3 overwinning definitief de sprong naar de koppositie gemaakt: “Als je aan het einde bovenaan staat ben je de terechte kampioen.”

Het vertrouwen bij het team onder leiding van Erwin van Abel en Patrick Hermens was zó groot, dat alleen een totale offday de Millse vrouwen nog van het kampioenschap zou kunnen weerhouden. Dat deed denken aan een koude dinsdagavond in februari bij Margriet in Oss, waar een onherkenbaar spelende ploeg totaal onverwachts door een 1-0 nederlaag werd uitgeschakeld in de achtste finales van de beker. De enige kans op een prijs dit seizoen leek op dat moment verkeken, mede doordat het gat met het ongenaakbaar geachte Nooit Gedacht in de competitie op dat moment 6 verliespunten bedroeg.

Na die bekeruitschakeling heeft het team echter de rug gerecht: van de resterende 10 wedstrijden werd er slechts 1 verloren en werden er 9 gewonnen, waardoor de druk bij de concurrentie werd opgevoerd.

De laatste van die overwinningen ging op het Berghemse kunstgrashoofdveld gepaard met de nodige ‘kampioensstress’. Er moest namelijk nog wel ‘even’ gewonnen worden, want bij een ander resultaat zou alsnog naast de titel worden gegrepen.

Het scenario van een totale offday werd al direct van tafel geveegd, want al in de derde minuut van de wedstrijd zette Juliana een eerste stap in de goede richting. Op aangeven van Susan Relou was het Renske van Tienen die Juliana op een 0-1 voorsprong tikte. Zoals wel vaker in een kampioenswedstrijd was het spelniveau bij tijd en wijlen bedenkelijk, maar desondanks kwam Berghem Sport nauwelijks in de buurt van het Millse doel.

Na 22 minuten zette Renske van Tienen met een heerlijk diepteballetje Jasmijn van de Wiel oog in oog met de Berghemse doelvrouw. Daar waar Jasmijn in eerste instantie nog de paal raakte, was ze in tweede instantie bij de les om de terugkerende bal binnen te frommelen en zo de voorsprong te verdubbelen.

Die voorspong hield het ook vast; doelvrouw Anne Derks was namelijk ook bij de les. Vlak voor rust bracht zij bij een vrije trap vanaf twintig meter knap redding.

Na de rust was het ongeduldig wachten op de definitieve beslissing. In de 73e minuut kwam een voorzet voor de voeten van Susan Relou terecht en vanaf zestien meter rondde zij beheerst af. Haar vreugdesprongetje en het gejuich van haar medespeelsters die haar opzochten was veelzeggend, want met dit doelpunt bekroonde zij ook haar fantastische spel van de afgelopen weken.

Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter zocht het gehele team elkaar op en werd het kampioenschap in een dansende kring gevierd om even later alle felicitaties van tegenstanders, Juliana Vrouwen 2 en de vele supporters in ontvangst te nemen. Het daarbij uitreiken van de kampioensschaal, de bloemen, de cadeaus en het uitdelen van een bierdouche aan de mannen van het team (Erwin, Patrick en grensrechter ‘Benzel’) zorgden

voor mooie momenten welke onder andere zijn vastgelegd door fotografen Harrie Veldpaus (sportmomenten.jalbum.net / voetbal-shoot.nl), Heidi Willems-Hermens (voetbal-shoot.nl), Dennis Weisz en een fotograaf van Berghem Sport (facebook), waarvoor heel veel dank!

In de zomerstop van 2023 blikten jongelingen Suze, Sem, Giede, Ivora en Mara uitgebreid terug op hun eerste seizoen bij de senioren en het daarbij behorende kampioenschap. Er werden toen met het kippenvel op de armen mooie herinneringen gedeeld: zingend en juichend met de trainers en leiders in kleding onder de douche, de rondrit ‘op de platte kar’ door Mill, drie weekenden lang feest met de supporters en als afsluiter een receptie. Dat gevoel, dat wilden zij in de toekomst absoluut nog een keer meemaken. Maar dat die toekomst destijds zo nabij was? Dat hadden ze niet verwacht!

Nu was Giede zelf de leider, doordat een zware knieblessure een streep door haar hele seizoen zette. Een rol die zij met verve vervulde: “Op een wedstrijddag verricht ik taken die op de achtergrond gebeuren. Ik word gewaardeerd en voel me lekker in de groep. Ook bij ‘de ouderen’, waarvan we veel leren en ons enorm aan kunnen optrekken.” Doordeweeks richtte ze zichzelf op haar eigen herstel, want volgend seizoen wil ze er weer klaar voor zijn. Vanaf de zijkant heeft zij dit seizoen ook gezien dat er een niveau hoger fysiek steeds meer van je gevergd wordt.

Dat het een fysiek zware competitie was, daar was in het feestgedruis weinig meer van te merken. Voordat er net als vorig jaar weer gefeest werd in de Julianakantine en bij Giede thuis in de tent, stond eerst de rondrit door Mill gepland, welke mede mogelijk werd gemaakt door Lucassen Grondwerken uit Wilbertoord, waarvoor ook veel dank. De containerbak inclusief vrachtautocabine met bestuurder ‘Venneke’ ging door al het gespring goed op en neer en ook de zware regenbui kon de dames niet meer afremmen.

Nadat De Directeur voor het eten had gezorgd en Coolbox Mill het drinken van Albert Heijn van de Ven koud hield, kon er tot in de nacht een geslaagd feest worden gehouden, waarin het woord TROTS vaak te horen was.

Deze prestatie had Juliana Vrouwen 1 niet kunnen verrichten zonder de steun van alles en iedereen verbonden aan Juliana. In het bijzonder vrijwilligers van de club zoals de scheidsrechters, de onderhoudsploeg, kantinepersoneel, de verzorging, de social media en natuurlijk de ondersteuning vanuit Juliana Vrouwen 2 en de jeugd; de sponsoren van het afgelopen seizoen, waarvan in het bijzonder: Geerts Klimaattechniek, VGL Groen Tuinprojecten, Peters Projectontwikkeling, Jop Relou (tenues), GRABB administratieve dienstverlening, Raamdecoratie Nijmegen (inloopshirts), Daisy Keijzers Praktijk voor Energetische Therapie (voetbaltassen); Videri Performance (sporttraining); De Neije Krant (wedstrijdverslagen), en niet te vergeten onze supporters.

Voor zondag 9 juni 2024 nodigen wij iedereen uit voor onze kampioensreceptie op het Juliana Sportpark-Verweijen ICT. Niet alleen wij, maar ook de overige Julianateams die kampioen zijn geworden mogen die dag gefeliciteerd worden! Meer informatie daarover volgt op www.julianamill.nl. Tot dan en anders hopelijk tot volgend seizoen in de 3e klasse!