Volg ons op social media:
Naar webshop >

Juliana Vrouwen 1 slaat genadeloos toe in slotfase

24 November 2023

Juliana Vrouwen 1 heeft op zondag 19 november 2023 de inhaalwedstrijd tegen Nulandia Vrouwen 1 met een miniem verschil gewonnen. Op het kunstgras in Nuland werd de topper tussen de nummer vier van de ranglijst (Nulandia) en de nummer twee van de ranglijst (Juliana Mill) met een doelpunt in de 87e minuut in het voordeel van de Millse vrouwen beslist.

Juliana nam vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief, maar kwam niet in het zestienmetergebied van de tegenstander. Schietkansen van Cindy Strijbosch en Susan Relou mistten kracht en doel. Gaandeweg de eerste helft kwam Nulandia meer in het spel voor, maar ook de thuisploeg kwam niet tot grote kansen. Zo ontstond er een gesloten wedstrijd waarbij het team dat als eerste zou scoren wellicht ook de wedstrijd zou winnen.

In de zeventigste minuut was Juliana voor het eerst dichtbij de openingstreffer. Een vrije trap van Daisy Keijzers vanaf vijfentwintig meter spatte uiteen tegen de lat. Dat was de opmaat tot een Mills slotoffensief waarbij Nulandia op eigen helft werd teruggedrongen. Cindy Strijbosch en Jasmijn van de Wiel stuitten op de Nulandse doelvrouw en een kopbal van Suze van Gemert werd van richting veranderd.

Een aantal keren bracht Juliana de bal vanaf de zijkant hoog voor het doel en drie minuten voor tijd volgde daaruit een rommelige situatie waarbij Jasmijn van de Wiel de bal voor haar voeten kreeg en deze in het doel wist te werken. De blijdschap bij het team en het talrijk opgekomen publiek was groot en dit werd nadien dan ook nog even in de kantine gevierd met een fruitdrankje.

Zondag 26 november 2023 10.00 uur wacht er voor de Juliana Vrouwen 1 weer een lastige wedstrijd. Dan ontvangt het nummer vijf Boekel Sport Vrouwen 1, dat nog maar één wedstrijd heeft verloren. Juliana Vrouwen 2, wiens wedstrijd afgelopen zondag door de vele regenval werd afgelast, speelt op datzelfde tijdstip in Melderslo tegen het combinatieteam Sparta’18 / SVEB / SportingST / Melderslo / America Vrouwen 3. Hopelijk tot zondag bij een van onze teams!