Volg ons op social media:
Naar webshop >

Juliana Vrouwen 1 strijdend ten onder na lekkere pot voetbal

02 Oktober 2023

Juliana Vrouwen 1 weet weer wat verliezen is. Na een reeks van 370 dagen waarin het team ongeslagen bleef, was Olympia’18 Vrouwen 1 uit Boxmeer na een doelpuntrijke wedstrijd met 4-6 net iets te sterk. De wijze waarop er werd verloren en hoe daarmee werd omgegaan, gaat de Juliana Vrouwen dit seizoen nog ver brengen.

Onder een stralende zon blies op zondag 1 oktober 2023 scheidsrechter Hendriks met zijn nieuwe fluit de wedstrijd in gang, die werd afgewerkt op het schitterende hoofdveld van het Juliana Sportpark. De omstandigheden gaven zowel de Millse als de Boxmeerse vrouwen de energie om tot het gaatje te gaan.

Juliana kwam in de eerste helft twee keer op voorsprong dankzij doelpunten van Inass Bouaazzaoui en Suze van Gemert. Het was echter Olympia’18 dat met een voorsprong van 2-3 ging rusten.

Direct na de rust was het Olympia’18 dat de marge kon verdubbelen en dat zou zich later in de wedstrijd nog twee keer herhalen. Daartegenover stonden de aansluitingstreffers van Cindy Strijbosch (3-4) en Jasmijn van de Wiel (4-5). Een gelijkmaker scoren lukte telkens net niet en met de 4-6 van de Boxmeerse blauw-witten in de 89e minuut viel definitief de beslissing.

Ondanks het aantal tegendoelpunten en het uitvallen van de geblesseerde Manon Derks bleef het team, mede dankzij de immer positief coachende laatste vrouw Wies Vissers, geloof houden in een goed resultaat. De daarbij behorende bereidwilligheid zorgde ervoor dat het gemis van niet fitte en afwezige voetbalsters met elkaar werd opgevangen en dat er nadien gezamenlijk in de kantine met vertrouwen werd uitgekeken naar de volgende competitiewedstrijd.

Zondag 8 oktober 2023 voetbalt Juliana Vrouwen 1 wederom een thuiswedstrijd. Om 10.00 zal er worden afgetrapt tegen O.S.S.’20 Vrouwen 1. Op datzelfde tijdstip, maar dan in Baarlo, gaat Juliana Vrouwen 2 tegen vv Baarlo Vrouwen 2 op jacht naar de overwinning. Komt dat zien!