Volg ons op social media:
Naar webshop >

Juliana vrouwen 1 wint in (doelpunten)regen en stoomt zich als koploper klaar voor topduels!

29 Maart 2023

Na een reeks moeizame wedstrijden na de winterstop waarin wel telkens de overwinning werd gepakt, werden de afgelopen weken met goed veldspel Constantia en DSV overtuigend opzij gezet. Om in de spreekwoordelijke ‘flow’ te blijven en naar de beste vorm te groeien werd met medewerking van veldkeurmeester Peter op de verregende zondag 26 maart 2023 de thuiswedstrijd tegen De Zwaluw Vrouwen 1 uit Oeffelt gevoetbald. Omdat het hoofdveld onbespeelbaar bleek werd er voor deze wedstrijd uitgeweken naar veld 3.

Met de 1-7-overwinning van afgelopen najaar in het geheugen waren de Juliana Vrouwen op hun hoede voor deze alles-of-niets-tegenstander, aangezien zij deze competitie nog niet gelijk hadden gespeeld. Het waren dan ook de gasten uit Oeffelt die sterk aan de wedstrijd begonnen en in de eerste vijf minuten tot twee schietkansen kwamen. Juliana was gewaarschuwd en liet De Zwaluw nadien nauwelijks nog van hun eigen helft komen. Nadat eerst nog enkele (grote) kansen niet werden benut, volgde in de tiende minuut de 1-0 via Suze. De ban was gebroken en hoe harder het begon te regenen, hoe beter het spel werd en hoe meer er werd gescoord. Een kwartier na de openingstreffer stond het namelijk ineens 5-0 door doelpunten van Lotte, Daisy en tweemaal Suze, die het zelfs nog met een omhaal probeerde. De wedstrijd was daarmee vroegtijdig beslist en ondanks het steeds moeilijker bespeelbare veld bleef Juliana goed voetballen en kansen creëren. Het kwam voor rust nog een keer tot scoren door een ongelukkig eigen doelpunt van De Zwaluw.
Na de rust had Juliana moeite om het niveau van de eerste helft vast te houden en kabbelde de wedstrijd voort, mede door de vele wissels die plaatsvonden. Dat stelde De Zwaluw in de gelegenheid, met name door de inzet die zij als groep bleven tonen, via twee uitbraken twee doelpunten te maken. Juliana zette daar ook twee treffers tegenover, via Suze en Sem. 8-2 was daarmee de uitslag, wat door de Millse vrouwen voor het oog van het talrijk opgekomen publiek met enkele buikschuivers werd gevierd.

De weken van de waarheid dienen zich aan voor de Juliana Vrouwen 1. Met nog vijf wedstrijden te gaan zijn het Juliana, Achates, SES en Festilent die nog volop kans maken op het kampioenschap. Met het cliché ‘wedstrijd voor wedstrijd’ kijken de Juliana Vrouwen 1 dan ook erg uit naar hun eerstvolgende wedstrijd, namelijk de topper tegen Achates Vrouwen 1. Deze wedstrijd zal aanstaande zondag 2 april 2023 om 10.00 uur plaatsvinden in Ottersum en daarbij is de steun van zoveel mogelijk supporters welkom!