Volg ons op social media:
Naar webshop >

Juliana weet goede reeks geen vervolg te geven bij SES

26 Maart 2024

Op een winderige Kogelberg stopte, de sedert 16 dec. vorig jaar, ongeslagen status van Juliana. In een ouderwetse burenstrijd kwam SES als gelukkigste uit de bus.

SES kwam sterk uit de startblokken en zette Juliana meteen druk en de lat moest in het begin al redding brengen bij een inzet van Han Rijkers. Juliana had hier even geen antwoord op, pas na een half uur wisten de blauwwitten onder de druk uit te komen zonder zelf echt gevaarlijk te worden. Wessel Klomp trof 2 maal het zijnet terwijl ook SES de bal maar niet tussen de palen wist te krijgen. In de 35e minuut loopt de Juliana sluitpost en zware blessure op en moest per brancard het veld verlaten, zijn plek werd overgenomen door Dion Hermanussen die zich moeiteloos overeind hield. Tot de rust zijn er geen wapenfeiten te vermelden die het verschil maakten, zij het een prachtige redding van Jon de Klein die het Langenboomse doel droog hield.

Na de rust tapt Juliana uit een ander vaatje en ging op zoek naar de voorsprong, na 2 minuten had dit resultaat middels een knap doelpunt van Andy Veld waarbij hij Jon de Klein geen kans bood. Echter de overijverige grensrechter van SES zag als enige een off-site situatie en wapperde op zijn bekende wijze met zijn kleinnood als handelsmerk waardoor een glaszuivere treffer werd afgekeurd. Toch kwam Juliana even daarna toch aan de leiding door een sublieme actie van Marijn de Wildt die Juliana aan de leiding bracht. Lang kon Juliana niet genieten van de voorsprong, een corner van SES werd door Sebe van Huisseling tot doelpunt gepromoveerd. SES pakte goed door en Juliana kwam goed weg toen Niek Nooijen vrij voor doel over de bal heen maaide. Juliana herpakte zich en zette er een tandje bij, maar als zo vaak valt dan het doelpunt aan de andere zijde. Een vrij trap van, patenthouder, Han Rijkers op de rand van de 16 wordt door een Millse rug van richting veranderd en de Julianakeeper is op slag kansloos. Het laatste kwartier verloopt hectisch en het is eenrichtingsverkeer op het doel van SES maar hierin onderscheid zich Jon de Klein die de meest onmogelijke ballen keert. Uiteindelijk blijft de stand 2-1 in het voordeel van de Langenboomers waarbij de ploeg zich rijkelijk beloonde