Volg ons op social media:
Naar webshop >

Juliana wint doelpuntenfestijn

25 Februari 2024

Juliana is bezig aan een aardige reeks, en wilde die voortzetten thuis tegen HBV. Wil Juliana nog directe degradatie ontlopen dan is dat ook nodig. De zonnige middag op een zwaar veld ontpopte zich tot een waar doelpuntenfestijn.

HBV begon feller aan de wedstrijd dan Juliana en zette Juliana dan ook meteen onder druk. Toch was het Juliana wat al na 10 minuten op voorsprong kwam. Maik Veld onderschepte de bal en legde de bal tussen verdediging en keeper. Wessel Klomp pikte de bal op en bracht via de kluts de doorgelopen Maik Veld in stelling. Deze wist de Beerse doelman te passeren voor de 1-0. HBV ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker en die kwam ook. Net op het half uur mocht HBV een hoekschop nemen. Deze werd perfect via de grond binnengekopt door de geheel vrijstaande Moos Hendrix. Beide ploegen bleven op zoek naar doelpunten, en nog voor rust kwam Juliana opnieuw op voorsprong. HBV ontsnapte aan rood toen de doorgebroken Andy Veld vlak voor de 16 recht voor het doel naar de grond werd gewerkt. De toegekende vrije trap werd echter door Jarne Schaap over de muur in de hoek geschoten waardoor Juliana met een voorsprong kon gaan rusten.

HBV kwam echter feller uit de kleedkamer, en Juliana werd teruggedrongen op eigen helft. Toch duurde het nog een kwartier voor de gelijkmaker viel. Een voorzet vanaf rechts ging over de Juliana verdedigers en kon opgepikt worden door Kevin Hendriks. Die kon aannemen en binnenlopen. HBV bleef spelen voor de overwinning, maar Juliana bleef loeren op de omschakeling. In de 76e minuut kwam het dan voor de 3e keer op voorsprong. Wessel Klomp kon met een slim boogballetje Wes Verweijen vrij voor de keeper zetten. Die bleef rustig en schoof de bal binnen. Opnieuw kwam HBV terug van een achterstand. Zowat vanaf de aftrap viel een identieke goal. Weer kwam een voorzet van rechts die over de Millse verdedigers vloog. Dit keer was het goaltjesdief Jeroen Bardoel die HBV weer op gelijke hoogte bracht. Nog was dit niet het einde, Juliana tooende weer veerkracht en 10 minuten voor tijd kwam het weer op voorsprong. Andy Veld mocht op ruim 25 meter iets links van het doel aanleggen voor een vrije trap. Met een harde lage bal in de lange hoek liet hij de Beerse doelman kansloos. Op slag van einde wedstrijd viel zelfs de 5-3. Luc van Tienen ging in de Beerse 16 op wilskracht en doorzettingsvermogen het duel aan en veroverde zo de bal waardoor hij zichzelf vrij voor het doel zette. Met een droge knal gaf ook hij de doelman geen kans. Nog was de koek niet op, in de 94e minuut drong een Beerse aanvaller de Millse 16 in, zocht daar zelf het contact en dook over een Mills been. De scheidsrechter beloonde dit met een strafschop die door Jeroen Bardoel verwerkt werd naar een 5-4 eindstand.

Wedstrijdstatistieken:
Juliana – HBV 5-4 (rust: 2-1)
Scheidsrechter: Dirk de Jong (Oss)
Toeschouwers: 175

Doelpunten:
10′ 1-0: Mike Veld
31′ 1-1: Moos Hendrix
43′ 2-1: Jarne Schaap
60′ 2-2: Kevin Hendriks
76′ 3-2: Wes Verweijen
77′ 3-3: Jeroen Bardoel
81′ 4-3: Andy Veld
90′ 5-3: Luc van Tienen
94′ 5-4: Jeroen Bardoel (Pen)