Volg ons op social media:
Naar webshop >

Juliana’s vrijwilliger van het jaar 2022-2023: Cor Schimmel

24 November 2023

Een daverend applaus klonk er in de kantine van Juliana Mill tijdens de Algemene Ledenvergadering toen Cor Schimmel werd uitgeroepen tot Juliana’s vrijwilliger van het jaar 2022-2023. Onder toeziend oog van zijn maten van de onderhoudsploeg ontving hij uit handen van voorzitter Tom Heerbaart de Karel Kremers-bokaal en een bos bloemen van Berends Bloemsierkunst.

Cor is een veelzijdig iemand die zich op meerdere vlakken inzet voor de maatschappij. Als waardering daarvoor ontving hij in 2021 al eens ‘het Weekboeket’ van de Neije Krant. Ook binnen Juliana was men van mening dat zijn jarenlange trouwe dienst en veelzijdigheid uitgelicht en gewaardeerd mocht worden.

De 77-jarige Millenaar heeft overigens nooit bij Juliana gevoetbald. Wel was hij als cafévoetballer actief bij het team van Café Heijs. Met zijn vrienden uit die tijd heeft hij iedere zondagavond bij Grandcafé ’t Centrum een nabeschouwing van de week, die vanaf 2004 iedere maandagochtend bij Juliana begint. Zes dagen in de week maakt Juliana deel uit van zijn dagprogramma. Doordeweeks schrobt hij de kleedkamers en zorgt hij ervoor dat de prachtige velden weer strak worden belijnd. Op zondag is hij trouwe supporter van Juliana 1 en verzorgt hij bij thuiswedstrijden de entree. Het in de zomer (ver)leggen van beregeningsbuizen, samen met Arie en Piet, behoort dankzij het automatische beregeningssysteem vanwege het zware werk gelukkig tot de verleden tijd.

Cor kan er ontzettend van genieten als het Juliana Sportpark er weer piekfijn bijligt. Tussendoor een keer een kop koffie en af en toe een appelflap of een worstenbroodje zorgt voor een goede sfeer in de onderhoudsploeg. Mede door de sociale contacten en de mooie omgeving doet Cor dit vrijwilligerswerk erg graag.

Naast Cor willen we ook alle andere vrijwilligers bij Juliana bedanken voor hun inzet en we hopen jullie snel weer bij ons op het Juliana Sportpark-Verweijen ICT te mogen begroeten!

Naast Cor werden de volgende personen tijdens de Algemene Ledenvergadering gehuldigd: Mark van den Bungelaar (Sportman van het jaar), Wies Vissers (Sportvrouw van het jaar), Niels Strijbosch (Pechvogel van het jaar), Sem Hermens (Topscorer van het jaar), Juliana Vrouwen 1 (Sportploeg van het jaar).