Volg ons op social media:
Naar webshop >

Kersvers kampioen Juliana Vrouwen 1 wint ruim van een sportief Vorstenbosch

24 Mei 2023

Juliana Vrouwen 1 heeft met het veroveren van het kampioenschap niet aan scherpte ingeboet. Een week nadat het kampioen werd van de 5e Klasse, won het team op zondag 21 mei 2023 met 1-10 van een sportief Vorstenbossche Boys Vrouwen 2.

Vooraf was duidelijk dat deze zondag het kampioenschap uitgebreid zou worden gevierd. Met twee busjes van Gerrit Beelen Autoverhuur Mill werd er na het repareren van een lekke band afgereisd naar Vorstenbosch. De velden van Vorstenbosch lagen er perfect bij en ook hing er een prettige sfeer op het sportpark. Bij het betreden van het veld werd er tussen het vuurwerk en blauwe rook een erehaag gevormd door het aanwezige Millse publiek en stonden de vrouwen van Vorstenbosch de Juliana Vrouwen applaudisserend en met een cadeau op te wachten.

Het was Vorstenbosch, dat van de laatste vijf wedstrijden vier keer had gewonnen, dat als eerste gevaarlijk was met een schot net naast de kruising. Daarna was het Juliana dat de wedstrijd met goed spel in handen nam. De eerste grote kans was voor Iza, die met een hard schot de lat liet trillen. Dat deed even later ook Cindy, waarbij Inass in de herkansing de 0-1 scoorde. Hetzelfde gebeurde bij de 0-2, toen eerst Suze de lat raakte en Sem op de goede plek stond om haar eerste doelpunt van de ochtend te maken. Sem zorgde kort voor rust met haar tweede doelpunt voor een 0-3 ruststand.

Na de rust liep niet alleen de temperatuur snel op, ook de voorsprong van Juliana. In de 46e minuut trof Susan met een afgeweken schot het doel, een minuut later was het Daisy met een prachtig schot in de kruising die Juliana op een marge van vijf zette. Renske poeierde halverwege de tweede helft de bal in de andere kruising, wat tot luid gejuich van supporter Twan Veld leidde. Sem, die met haar snelheid de hele ochtend een plaag voor de Vorstenbossche verdediging was, scoorde ook nog haar derde doelpunt. Uit een hoekschop van Cindy werd Juliana’s honderdste doelpunt van de competitie gescoord via de Vorstenbossche doelvrouw. Natuurlijk wist topscorer Suze ook te scoren: zowel de 0-6 als de 0-10 scoorde zij met het hoofd. Het slotakkoord was voor Vorstenbosch, dat via een snelle uitbraak via de rechterflank in de verre hoek doelvrouw Sharon wist te verschalken en zo de eindstand van 1-10 op het scorebord zette. Het enige smetje op de wedstrijd was het uitvallen van Ivora, die vanwege ‘een kenkel’ met een pijn vertrokken gezicht van het veld moest worden gedragen.

Na de wedstrijd werden door supporters Marcel en Patrick de blauwe kampioensshirts uitgedeeld en werden alle aanwezige supporters door het team bedankt. Eenmaal in Mill werden de busjes bij Beelen ingeruild voor de kampioens(vracht)wagen van Laarakkers uit Sambeek. Na een prachtige rondrit door Mill arriveerden de vrouwen rond 15.00 uur op ‘de bult’ van het Juliana Sportpark waarna het feest zich bij de voetbalclub voortzette.

Voor Juliana Vrouwen 1 resteert nog één competitiewedstrijd. Deze wedstrijd zal worden gevoetbald op maandag 29 mei 2023 om 10.00 uur in Ottersum tegen Achates Vrouwen 1. We zijn erg verheugd dat Theo Slaats ons bij deze uitwedstrijd komt aanmoedigen, maar we hopen natuurlijk op de steun van nog veel supporters!